Hlavní obsah

Sparta - Baník 1:1Sparťanské trápení pokračuje, Ostrava si odváží cenný bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Sadílek 1 : 0
46. Klíma 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty v sobotním utkání 9. kola nejvyšší soutěže remizovali s Baníkem Ostrava 1:1. Letenští tak zaznamenali ve Fortuna lize pátý nerozhodný výsledek v řadě. Pražané po zásahu Lukáše Sadílka vedli, po pauze ale týmu kouče Pavla Vrby zajistil bod přesnou trefou Jiří Klíma.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske a Jan Kuchta po utkání s Ostravou.

Článek

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho neprohráli v nejvyšší soutěži poosmé v řadě a v neúplné tabulce jsou třetí. Baník nezvítězil v pátém z posledních šesti kol, i ve čtvrtém venkovním duelu v ligové sezoně remizoval a patří mu desátá příčka.

Duel byl pikantní pro trenéra Vrbu, jenž před angažmá v Ostravě vedl Spartu, a záložníka Plavšiče. Srbský hráč v minulém roce odešel z Letné k úhlavnímu rivalovi Slavie, odkud v Baníku hostuje.

Sparta začala aktivně a z první šance ve 22. minutě se prosadila. Janktův centr propadl až k Sadílkovi, který s pomocí odrazu od Ndefeho premiérovým gólem v ligové sezoně otevřel skóre.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Sparty po vstřelením gólu v utkání 9. kola Fortuna ligy, kdy na Letnou přijel Baník Ostrava. Gól slaví střelec Lukáš Sadílek.

V 35. minutě nezužitkovali Pražané v rozmezí 10 vteřin tři velké příležitosti. Zeleného střela z vápna skončila na břevně, Čvančarovu hlavičku vytáhl brankář Laštůvka a Sadílek zamířil těsně vedle.

Slezané si v úvodním dějství nevytvořili nic, ale necelou minutu po změně stran srovnali. Klíma napřáhl z dálky a gólman Kovář na jeho střelu k tyči nedosáhl. Ostravský útočník zaznamenal třetí gól v sezoně nejvyšší soutěže.

Domácí byli více na míči, jenže vyloženou šanci si už nevypracovali. Střídající Minčev neprostřelil z úhlu Laštůvku, Čvančarovu ránu zase srazil na roh bývalý sparťan Lischka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha opouští hřiště, když fanoušci naházeli na trávník světlice po utkání s Baníkem.

Sparta v nejvyšší soutěži s Ostravou v posledních 12 utkáních neprohrála a doma dokonce podesáté za sebou. Pátou ligovou remízou v řadě vyrovnala klubový rekord z února a března 2018. Letenští jsou s pěti nerozhodnými výsledky remízovým "králem" soutěže. Baník nevyhrál venku v lize podesáté za sebou.

9. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - Baník Ostrava 1:1 (1:0)
Branky: 22. Sadílek - 46. J. Klíma. Rozhodčí: T. Klíma - Kubr, Machač - Franěk (video). ŽK: Sadílek, Pavelka - Laštůvka. Diváci: 15.457.
Sparta: Kovář - Mejdr (76. Wiesner), Sörensen, Zelený, Höjer - Jankto (76. Minčev), Pavelka, Sadílek, Daněk (67. Karabec) - Čvančara, Kuchta. Trenér: Priske.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Frydrych, Lischka, Fleišman (86. Šehič) - Cadu (81. Buchta), Boula, Kuzmanovič, Tetour (76. Tijani), Plavšič - J. Klíma. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: