Hlavní obsah

Augsburg - Bayern 1:0Bayern v krizi, v bundeslize počtvrté za sebou nevyhrál. Leverkusen opět ztratil

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov nezvítězili v bundeslize už čtvrtý zápas za sebou. Po předchozích třech remízách v sobotu překvapivě prohráli v rámci 7. kola německé ligy 0:1 v Augsburgu. Leverkusen remizoval 1:1 s Brémami a dál má na kontě pouze jedno vítězství. Dortmund v porúrském derby zdolal Schalke 1:0.

Foto: Lukas Barth, Reuters

Augsburg slaví překvapivé vítězství nad mnichovským Bayernem.

Článek

O první porážce Bayernu v sezoně bundesligy rozhodl v 59. minutě jedinou brankou zápasu Berisha. Obhájce titulu prohrál poprvé od 30. dubna, kdy v Mohuči podlehl 1:3. V domácí soutěži neskóroval poprvé od února 2020 a skončila jeho rekordní série 87 zápasů, v nichž dal alespoň jeden gól. V neúplné tabulce je Bayern čtvrtý.

Leverkusen poslal do vedení v 57. minutě Demirbay, který překonal brankáře Jiřího Pavlenku technickou střelou. Krátce nato mohl zvýšit krátce po svém příchodu na hřiště Adam Hložek, ale český gólman ho vychytal. Osm minut před koncem vyrovnal Veljkovič. Těsně před koncem pomohlo Pavlenkovi po Azmúnově hlavičce podruhé v zápase břevno. Patrik Schick odehrál celý zápas, ale neprosadil se. Bayer s pěti body balancuje na hraně sestupového pásma.

Foto: Lukas Barth, Reuters

Fotbalisté Augsburgu oslavují gól, který jim zajistil výhru nad Bayernem.

Prestižní duel Dortmundu a Schalke 04 rozhodl Moukoko, který se v 17 letech a 301 dnech stal nejmladším střelcem v historii "Revierderby" v německé lize. Borussia v zápase přišla o německého reprezentanta Reuse, který musel střídat v 32. minutě kvůli zranění kotníku.

Fotbalisté Borussie Mönchengladbach doma přehráli Lipsko 3:0. V prvním poločase se dvakrát prosadil Hofmann. Osm minut po přestávce přidal třetí branku Bensebaini. Lipsko nedokázalo navázat na úvodní výhru pod novým trenérem Rosem, potřetí v sezoně prohrálo a je dvanácté. Mönchengladbach uspěl po sérii tří zápasů bez vítězství a s 12 body je šestý.

Německá fotbalová liga - 7. kolo:
Augsburg - Bayern Mnichov 1:0 (59. Berisha)
Dortmund - Schalke 1:0 (79. Moukoko)
Leverkusen - Brémy 1:1 (57. Demirbay - 82. Veljkovič)
Stuttgart - Eintracht Frankfurt 1:3 (79. Tomás - 6. Rode, 55. Kamada, 88. Jakič)
Mönchengladbach - Lipsko 3:0 (11. a 35. Hofmann, 53. Bensebaini)

Reklama

Související témata: