Hlavní obsah

Boloňa - Fiorentina 2:1Fotbalisté Boloni porazili Fiorentinu s Barákem a poprvé v sezoně vyhráli, Atalanta bere jen bod

Aktualizováno

Fotbalisté Fiorentiny s Antonínem Barákem prohráli v šestém kole italské ligy na hřišti Boloni 1:2 a popáté za sebou v soutěži nezvítězili. Boloňa, která v týdnu propustila trenéra Sinišu Mihajloviče, uspěla poprvé v sezoně. Nový trenér Thiago Motta přihlížel vítězství zatím jenom z ochozů.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Bologni se radují z branky

Článek

Hosté z Florencie otevřeli skóre v 54. minutě zásluhou obránce Martíneze Quarty. Příliš dlouho se však z vedení neradovali, o pět minut později vyrovnal po samostatném úniku Barrow. Za další tři minuty dokonal obrat domácích Arnautovic, který je s šesti góly nejlepším střelcem Serie A.

Fotbalisté Bergama jen remizovali s nováčkem Cremonou 1:1 a přišli o první místo v tabulce. Hostům zařídil cenný bod v 78. minutě obránce Valeri, který pohotovou dorážkou vstřelil svůj první gól v nejvyšší soutěži. Atalanta vedla jen čtyři minuty poté, co Koopmeinersův přímý kop usměrnil hlavou do sítě Demiral.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Zklamaný Teun Koopmeiners z Atalanty

Domácí favorit se radoval z gólu už v 64. minutě po jiném Koopmeinersově přímém kopu, ale videorozhodčí branku zrušil kvůli Okoliho ruce.

Bergamo nevyhrálo po třech ligových zápasech, ale dál zůstává bez porážky. V tabulce je druhé o skóre za Neapolí. Stejně bodů má i třetí AC Milán. Cremona, která se vrátila do Serie A po 26 letech, po úvodních čtyřech porážkách získala druhý bod za sebou.

Lazio nezaváhalo

Lazio Řím si doma poradilo s Veronou 2:0. Branky vsítili v 68. minutě Immobile a v šesté minutě nastavení Luis Alberto. Lazio vyhrálo po dvou zápasech a v tabulce mu patří s 11 body šestá příčka.

Verona nedokázala navázat na první ligovou výhru proti Sampdorii z minulého kola a s pěti body je čtrnáctá.

Divoký zápas Juventusu

Juventus vybojoval v nastaveném čase remízu se Salernitanou 2:2. V závěru zápasu byli vyloučeni tři hráči a kouč turínského týmu Allegri. Už v poločase překvapivě prohrával 0:2 po brankách Candrevy a Piatka z penalty. Krátce po pauze snížil Bremer. V nastavení odpískal rozhodčí Marcenaro pokutový kop pro Juventus po faulu Vilheny. Nařízenou penaltu sice Bonucci neproměnil, ale vyražený míč hned usměrnil za záda brankáře Sepeho.

O minutu vyvolal na stadionu euforii Milik, který otočil na 3:2. Polský reprezentant si na oslavu sundal dres, za což dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Videorozhodčí následně branku neuznal pro ofsajd, což vzbudilo bouři emocí. Jejím výsledkem byly červené karty za nesportovní chování pro domácího obránce Cuadrada, trenéra Allegriho a kapitána hostů Fazia.

Juventus v lize stále neprohrál, ale je až osmý. Salernitana popáté v řadě neprohrála a patří jí desáté místo.

Italská fotbalová liga - 6. kolo:
Bergamo - Cremona 1:1 (74. Demiral - 78. Valeri)
Boloňa - Fiorentina 2:1 (59. Barrow, 62. Arnautovic - 54. Marínez Quarta)
Lecce - Monza 1:1 (48. González - 35. Sensi)
Sassuolo - Udine 1:3 (33. Frattesi - 75. a 90.+3 Beto, 90.+1 Samardzic)
Lazio Řím - Hellas Verona 2:0 (68. Immobile, 90.+6 Luis Alberto),
Juventus Turín - Salernitana 2:2 (51. Bremer, 90.+3 Bonucci - 18. Candreva, 45.+5 Piatek z pen.).

Reklama

Související témata: