Hlavní obsah

Sevilla - Barcelona 0:3Barcelona se před vstupem do Ligy mistrů proti Plzni naladila vítězně

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony v generálce na Ligu mistrů proti Plzni vyhráli ve čtvrtém kole španělské ligy 3:0 v Seville. Na výhře se pátým gólem v La Lize podílel polský útočník Robert Lewandowski. V tabulce je katalánský celek o dva body druhý za Realem, který jako jediný ještě neztratil ani bod. V sobotu madridský celek uspěl v bitvě dvou posledních stoprocentních týmů ve španělské lize a doma porazil 2:1 Betis Sevilla.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Kanonýr Barcelony Robert Lewandowski měl znovu důvod k oslavám.

Článek

Real šel do vedení v deváté minutě poté, co Vinícius Júnior z hranice vápna přehodil brankáře Silvu. Betis vyrovnal o osm minut později po pohotovém voleji Canalese. O výhře Bílého baletu rozhodl v 66. minutě Rodrygo. Real zůstal stoprocentní a navíc ukončil i nepříznivou sérii s Betisem. Proti andaluskému celku ukončil pět let trvající střelecký půst na domácím stadionu, kde ho také po stejné době dokázal porazit.

V dresu sevillského celku do rekordní dvacáté sezony La Ligy naskočil Joaquín Sánchez, který nastoupil na posledních 19 minut. Jednačtyřicetiletý záložník vyrovnal rekord Miguela Solera.

Foto: Isabel Infantes, Reuters

Dani Carvajal (vlevo) z Realu Madrid v ligovém utkání proti Betis Sevilla.

V úspěšném vstupu do sezony pokračuje i Barcelona, jejíž výhru v Seville zařídili Raphinha, Lewandowski a García. Katalánský celek ještě v La Lize neprohrál, jedinou ztrátu zaznamenal při remíze s Vallecanem.

Lewandowski je před zápasem s Plzní, kterou Barcelona přivítá na úvod základní skupiny ve středu, ve formě. Po přestupu z Bayernu vyšel naprázdno jen v prvním kole a s pěti góly se dělí o vedení pořadí střelců La Ligy s Iago Aspasem z Viga.

Atlético Madrid remizovalo 1:1 v San Sebastianu a se sedmi body mu patří šesté místo. Hosté se ujali vedení kuriózním gólem, když Llorente trefil přímo z rohu tyč a z dorážky se prosadil Morata. Za San Sebastian vyrovnal v 55. minutě Sadiq.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:
Mallorca - Girona 1:1 (87. Raillo - 90.+2 Saiz z pen.)
Real Madrid - Betis Sevilla 2:1 (9. Vinícius Júnior, 65. Rodrygo – 17. Canales)
San Sebastian - Atlético Madrid 1:1 (55. Sadiq - 5. Morata)
FC Sevilla - FC Barcelona 0:3 (21. Raphinha, 36. Lewandowski, 50. García).

Reklama