Hlavní obsah

Aston Villa - Manchester City 1:1Fotbalisté Manchesteru City odmítli první místo

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City v anglické lize nečekaně remizovali 1:1 s Aston Villou. Obhájci titulu promarnili šanci posunout se minimálně do neděle do čela neúplné tabulky. Výběr trenéra Pepa Guardioly má na kontě 14 bodů stejně jako třetí Tottenham, který v šestém kole porazil 2:1 Fulham. West Ham prohrál 1:2 s Chelsea, derby mezi Evertonem a Liverpoolem skončilo bez branek.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Norský kanonýr Erling Haaland se v dresu Manchesteru City znovu gólově prosadil.

Článek

Manchester City poslal do vedení v 50. minutě kanonýr Haaland. Norský útočník se prosadil ve čtvrtém utkání za sebou a vede pořadí střelců. V šesti zápasech zaznamenal deset branek. Úřadující mistři ale vedení neudrželi, o vyrovnání se postaral v 74. minutě Bailey a připravil manchesterskému celku druhou ztrátu v ročníku. Aston Villa naopak bodovala po třech porážkách za sebou.

Zaváhání Manchesteru City nahrálo vedoucímu Arsenalu, který se v neděli představí na hřišti Manchesteru United. Pokud Kanonýři vyhrají v sezoně i pošesté, povedou tabulku o čtyři body.

Tottenham za čtvrtou výhrou v ročníku nasměrovali Höjbjerg s Kanem, za hosty v závěru snížil Mitrovič. Londýnský celek si v londýnských derby připsal jubilejní 100. vítězství. West Ham, za který celý zápas odehráli čeští reprezentanti Coufal se Součkem, vedl nad Chelsea díky brance Antonia z 63. minuty. O vyrovnání se postaral Chilwell a skóre otočil dvě minuty před koncem Havertz.

Foto: David Klein, Reuters

Harry Kane (druhý zleva) střílí druhý gól Tottenhamu.

Hosté okamžitě dokázali vyrovnat, ale branku rozhodčí po konzultaci s videem neuznal. Cornetovu zásahu totiž předcházel faul Bowena na brankáře Chelsea Mendyho. Trenér West Hamu David Moyes však něco takového striktně odmítl. "Bylo to skandální rozhodnutí. A je o to horší, když ho udělá jeden z takzvaných elitních rozhodčích," řekl kouč BBC.

"Já video podporuji, ale tady brankář simuloval a předstíral zranění, protože už se nestihl vrátit. Stejně to zkoušel i u prvního gólu. Je neuvěřitelné, že to rozhodčí nevidí," prohlásil Moyes.

Na první výhru venku po remíze 0:0 stále čeká Liverpool. Hosté byli sice aktivnější, ale blíž ke gólu měl domácí Everton, jenže branka odchovance Liverpoolu Coadyho v 69. minutě neplatila kvůli ofsajdu.

Sedm branek viděli diváci v Brentfordu, kde domácí zvítězili 5:2 nad Leedsem. Třemi góly se na tom podílel Toney, hosté po vyloučení Marsche hráli poslední půlhodinu v deseti.

Anglická fotbalová liga - 6. kolo:
Everton - Liverpool 0:0
Brentford - Leeds 5:2 (30. z pen., 43. a 58. Toney, 80. Mbeumo, 90.+2 Wissa - 45.+1 Sinisterra, 79. Llorente)
Chelsea - West Ham United 2:1 (76. Chilwell, 88. Havertz - 63. Antonio)
Newcastle - Crystal Palace 0:0
Nottingham - Bournemouth 2:3 (33. Kouyaté, 45.+2 Johnson z pen. - 51. Billing, 63. Solanke, 87. Anthony)
Tottenham - Fulham 2:1 (40. Höjbjerg, 75. Kane - 83. Mitrovič)
Wolverhampton - Southampton 1:0 (45.+1 Podence)
Aston Villa - Manchester City 1:1 (74. Bailey - 50. Haaland).

Reklama

Související témata: