Hlavní obsah

Udinese - Fiorentina 1:0Fiorentina se i s Barákem dál střelecky trápí, branku nedala ani Udine

Aktualizováno

Fotbalisté Fiorentiny s Antonínem Barákem v základní sestavě prohráli na hřišti Udine ve čtvrtém kole italské ligy 0:1. Hosté vyšli gólově naprázdno již ve čtvrtém soutěžním utkání v řadě. Juventus porazil Spezii 2:0, Dušan Vlahovič opět skóroval z přímého kopu. Sampdoria gólem v nastavení zachránila remízu s Laziem Řím.

Článek

Poslední tři soutěžní zápasy Fiorentiny skončily bezbrankovou remízou, trenér Italiano se proto rozhodl kompletně obměnit útočnou trojici oproti nedělnímu zápasu s Neapolí. Důvěru naopak opět dostal Barák, který proti svému bývalému týmu hrál od začátku.

Udine šlo do vedení již v 17. minutě, kdy Deulofeu skvělým napadáním získal balon, který přihrál Betovi před prázdnou bránu a portugalský útočník se nezmýlil. Vyrovnat mohl po rohovém kopu Saponara, ale jeho pokus hlavou skvěle vyrazil brankář. V úplném závěru mohl výhru pojistit Success, jeho gól ale nebyl uznán kvůli ofsajdu. Fiorentina na vstřelenou branku čeká již 419 minut. Barák odehrál 86 minut.

Juventus Turín našel ve Vlahovičovi výborného exekutora přímých kopů. V minulém kole se srbský fotbalista prosadil ze standardní situace proti AS Řím, dnes se mu to z podobného místa povedlo proti Spezii. Ve druhém poločase mohl Vlahovič přidat druhou branku. Po rohovém kopu zakončoval hlavou, ale brankář domácích se rychle dostal na zem a balon vyrazil. V druhé minutě nastavení pojistil výhru domácích Milik.

Lazio začalo proti Sampdorii lépe a od 21. minuty vedlo. Na Milinkoviče-Saviče šla prudká přihrávka, srbský fotbalista ji ale ve výskoku prodloužil za sebe patičkou tak přesně, že Immobile běžel sám na brankáře. Nejlepší střelec minulé sezony nezaváhal a poslal Římany do vedení. Trápící se Sampdorii ale v úplném závěru zařídil bodový zisk Gabbiadini.

Neapol nezačala proti Lecce dobře, v 23. minutě utkání Ndombélé fauloval Di Francesca a byl nařízen pokutový kop. Toho se ujal Colombo, Mereta však z jedenácti metrů nepřekonal. Do vedení šla naopak o pár minut později Neapol, nehlídaný Elmas zakončil v malém vápně na přední tyč. Vedení vydrželo domácím jen čtyři minuty, Colombo odčinil neproměněnou penaltu krásnou dalekonosnou střelou do šibenice. Závěrečný tlak domácích nevyvrcholil brankou a týmy se tak rozešly smírně.

Empoli i Verona ještě v tomto ročníku nevyhrály a nezměnilo se to ani po vzájemném zápase. Do vedení poslal Empoli prvním gólem v Serii A devatenáctiletý Baldanzino, ve druhé půli také premiérovým ligovým gólem vyrovnal Kallon.

Italská fotbalová liga - 4. kolo
Empoli - Hellas Verona 1:1 (26. Baldanzi - 69. Kallon)
Sampdoria Janov - Lazio Řím 1:1 (90.+1 Gabbiadini - 21. Immobile)
Udine - Fiorentina 1:0 (17. Beto)
Juventus Turín - Spezia 2:0 (9. Vlahovič, 90.+2 Milik)
Neapol - Lecce 1:1 (27. Elmas - 31. Colombo)

Reklama