Hlavní obsah

Plzeň - Karabach 2:1Sen splněn! Plzeň dokráčela do Ligy mistrů

Aktualizováno

Fantazie! Fotbalová Plzeň počtvrté rozrazila bránu Ligy mistrů. V úterní odvetě play off předvedla proti Karabachu ve druhém poločase dechberoucí obrat, po výhře 2:1 slaví postup mezi evropskou klubovou elitu. Zlaté postupové góly vstřelili Kopic s Klimentem.

Výsledek 2:1 bychom si měli nechat patentovat, smějí se ViktoriániVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Fotbalistům Plzně fandí dnes na stadionu i zápasnice MMA Martina Jindrová. Jak to tipuje?

Do Štruncových sadů se zároveň valí stamiliony korun, už teď má Viktoria jistých téměř 448 milionů. Za postup do hlavní fáze dostane od UEFA bonus 15,64 milionů eur (391 milionů korun), plus dalších minimálně 28 milionů korun za desetiletý pohárový koeficient.

Před výkopem rozvinul domácí kotel obří choreo majitele Viktorie Adolfa Šádka, zobrazeného jako kouzelníka, který z klobouku tahá měšec naditý penězi. Vzápětí sudí zahájil zápas, ve kterém šlo o lákavou vstupenku do Ligy mistrů a pohádkový jackpot od UEFA.

V úvodu měl solidní šanci Kalvach, levačkou ale pálil vede. Plzeň vůbec vstoupila do zápasu aktivně, do páté minuty nastřádala tři rohy. Domácí jezdili jako pily, čišelo z nich, jak moc si chtějí splnit sen jménem Champions League.

Jenže hosté postupně začínali mít navrch, viktoriáni jejich výpady hasili za cenu žlutých karet. Do přestávky byli napomínáni oba stopeři Pernica s parťákem Jemelkou, který zaskakoval uprostřed obrany za vykartovaného kapitána Hejdu. Nakonec domácí ještě do půle inkasovali. Centr z přímého kopu sice Mosquera odvrátil, míče se ale zmocnil Ozobič a parádní trefou nedal Staňkovi šanci.

Západočeši už neměli na co čekat, kouč Bílek proto vyslal od druhého poločasu na trávník druhého útočníka Klimenta. Brzy ale mohlo být pro Plzeň ještě hůř. Po chybě v rozehrávce se míče zmocnil Brazilec Kady, přesprintoval s ním 50 metrů a vypustil levačkou ránu, kterou Staněk s námahou vyrazil. Karabachu průběh zápasu vyhovoval, mohl vyrážet k brejkům, které ovládá. Navíc brnkal viktoriánům na nervy zdržováním.

V 58. minutě ale Doosan Aréna explodovala. Brankář Karabachu promáchl centr a Kopic pohotově trefil odkrytou branku - 1:1. A začínalo se od nuly. Navrch začala mít pro změnu Viktoria. V 73. minutě obrat dokonala. Přetažený centr vrátil na malé vápno Mosquera a Kliment mezi nohama hostujícího brankáře dostal balon do sítě. Stadion málem spadl. Stejně tak po konci utkání, kdy dlouhé minuty slavil s viktoriány postup do Ligy mistrů...

Odvetné utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Viktoria Plzeň - FK Karabach 2:1 (0:1)
Branky: 58. Kopic, 73. Kliment - 38. Ozobič. Rozhodčí: Dias - Tavares, Soares - Martins (video, všichni Portug.). ŽK: Pernica, Sýkora, Jemelka, Tijani, Kopic - Gugešašvili. Diváci: 10 963. První zápas: 0:0, postoupila Plzeň.
Plzeň: Staněk - Holík, Pernica, Jemelka, Havel - Bucha, Kalvach - Kopic (90.+4 Čihák), Sýkora (46. Kliment, 74. Jirka), Mosquera - Chorý (85. Dedič). Trenér: Bílek.
Karabach: Magomedalijev - Vesovič, Mustafazade, B. Hüsejnov, Bajramov - Garajev, Almeida (54. Jankovič) - Kady, Ozobič (70. Šejdajev), Zoubir - Wadji (81. Owusu). Trenér: Gurbanov.
Další odvety 4. předkola:
Mistrovská část:
Crvena zvezda Bělehrad - Maccabi Haifa 2:2 (2:1)
Branky: 27. Pešič, 43. Ivanič - 45.+5 Sundgren, 90. vlastní Pavkov. První zápas 2:3, postoupila Haifa.
Nemistrovská část:
Benfica Lisabon - Dynamo Kyjev 3:0 (3:0)
Branky: 27. Otamendi, 40. Rafa Silva, 42. Neres. První zápas 2:0, postoupila Benfica.
Koše pro čtvrteční los LM
Oznámkujte výkon Plzně v odvetě play off Ligy mistrů s Karabachem (jako ve škole 1-nejlepší, 5-nejhorší).
1
66,7 %
2
23,4 %
3
4,8 %
4
1,7 %
5
3,4 %
Celkem hlasovalo 1343 čtenářů.

Reklama