Hlavní obsah

Inter - Spezia 3:0Fotbalisté Interu Milán si snadno poradili se Spezií a mají druhou výhru

Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán ve druhém kole italské ligy porazili Spezii 3:0 a mají další výhru. Vítězný gól padl po spolupráci Lautara Martíneze a Romela Lukaka. Sassuolo gólem Domenica Berardiho porazilo nováčka z Lecce 1:0. Turín bez zraněného Davida Zimy remizoval 0:0 s Laziem.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Hvězda Interu Milán Romelu Lukaku během zápasu se Spezií.

Článek

Vicemistr Inter se ujal vedení ve 35. minutě, když Lukaku hlavičkou sklepl míč na Martíneze, který z hranice vápna trefil míč z voleje přesně do dolního rohu branky. Belgický útočník se pak mohl prosadit sám, ale před koncem poločasu hlavičkoval pouze do břevna.

V druhém dějství pokračovala dominance domácích, kteří soupeři odskočili gólem Calhanoglua, jenž se dostal k odraženému míči a na jeho střelu na přední tyč gólman nedosáhl. Další branku vstřelil Correa po přihrávce Džeka. Hosté na na branku nevystřelili.

Sassuolo nemělo dobrý vstup do sezony, po vypadnutí z Italského poháru s druholigovou Modenou nezvládlo ani úvodní ligový duel s Juventusem, ve kterém prohrálo 0:3. První body získalo proti nováčkovi z Lecce díky Berardimu, jenž se ranou z voleje stal teprve druhým italským fotbalistou, kterému se podařilo skórovat ve všech posledních deseti sezonách Serie A. Daniel Samek hostům chyběl kvůli zranění.

Poprvé od roku 1971 neskončil v úvodním kole italské ligy žádný zápas nerozhodně. V druhém kole se zrodily rovnou dvě bezbrankové remízy. Turín bez zraněného Zimy uhlídal ofenzivní hvězdy Lazia Řím. Udine sice se Salernitanou hrálo celý druhý poločas v deseti, přesto diváci branku neviděli.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:
FC Turín - Lazio Řím 0:0
Udine - Salernitana 0:0
Inter Milán - Spezia 3:0 (35. Martínez, 52. Calhanoglu, 82. Correa)
Sassuolo - Lecce 1:0 (40. Berardi)

Reklama