Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 3:1Nováček řádí, Zbrojovka otočila zápas s Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Škoda 0 : 1
50. Souček 1 : 1
79. Ševčík 2 : 1
90. Matejov 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Brna zvítězili po obratu ve třetím kole první ligy nad Mladou Boleslaví 3:1. Hosty poslal do vedení v první půli svým 101. ligovým gólem Milan Škoda, za Zbrojovku vyrovnával krátce po změně stran Filip Souček a vítězný gól přidal v den svých 20. narozenin Michal Ševčík. Triumf domácích pojistil v nastavení střídající Robert Matejov. Nováček soutěže si udržel ligovou neporazitelnost a vede neúplnou tabulku spolu s pražskými Bohemians 1905. Středočeši stále čekají na první výhru v ligové sezoně, v úvodních dvou kolech remizovali.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Souboj Lukáše Endal z Brna a Milana Škody z Boleslavi.

Článek

Zbrojovka, povzbuzena dosavadními výkony i výsledky, vstoupila do utkání aktivně, důrazně napadala rozehrávku hostů a vytěžila tak územní převahu. Už ve třetí minutě pálil nad Ševčík, v 15. minutě sebral hostující gólman Polaček míč Řezníčkovi na poslední chvíli.

Boleslavská taktika spočívala v rychlém přechodu do útoku. Dvakrát se chystal v šestnáctce k zakončení Škoda, nicméně nebezpečí z toho nevzniklo, stejně jako z přímého kopu exekutora Matějovského.

První branka padla ve 26. minutě. Na roh Matějovského si nejvýše vyskočil Škoda a hlavou procpal míč za Berkovce. Šestatřicetiletý útočník se trefil v lize poprvé od loňského listopadu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu.

Druhý trest za nedůsledné bránění mohl přijít vzápětí, další roh Matějovského poslal Suchý jen do tyče a Šimkovu střelu vytáhl brněnský gólman.

Zbrojovce se povedlo vyrovnat hned zkraje druhé půle. Míč po rohu a centru propadl až k zadní tyči, kde jej Souček dopravil do sítě. Jednadvacetiletý záložník zaznamenal premiérovou trefu v dresu Brna po příchodu na hostování ze Sparty.

Brnu narostla křídla, jeho hráčů bylo plné hřiště a druhý gól visel ve vzduchu. Fouskovu střelu vychytal Polaček a při ráně Ševčíka se míč otřel o vnější tyč a další pokus Fouska mířil nad.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Martin Berkovec z Brna inkasuje gól. Vpravo přihlíží Matěj Hrabina z Brna.

Domácí se dočkali v 79. minutě, kdy rychlou akci Hladíka po levé straně a jeho centru zakončil Michal Ševčík. Dnešní oslavenec se trefil ve všech dosavadních kolech nové sezony.

V dramatickém závěru Brno výhru nejenže uhájilo, ale ještě přidalo pojistku, když rychlý brejk zakončil Matejov. Zbrojovka bodovala v pátém ze čtyř posledních domácích duelů v nejvyšší soutěži.

Brno porazilo Středočechy v lize po osmi zápasech poprvé od dubna 2015.

3. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 3:1 (0:1)
Branky: 49. Souček, 79. Ševčík, 90.+4 Matejov - 26. Škoda. Rozhodčí: Proske - Kotík, Bureš - Petřík (video). ŽK: Granečný, Šural - Suchý, Donát, Škoda, Hoftych (trenér).
Brno: Berkovec - Hrabina, Šural, Endl, Granečný - Souček (80. Blecha), Texl - Alli (46. Hladík) Ševčík (89. Matejov), Přichystal (46. Fousek) - Řezníček (90.+4 Hlavica). Trenér: Dostálek
Ml. Boleslav: Polaček - Pech, Šimek, Suchý, Karafiát - Mareček (57. Mašek), Matějovský (87. Stránský), Donát (70. Dancák), Fulnek (70. Skalák) - Škoda, Ladra (87. Krobot). Trenér: Hoftych.

Reklama