Hlavní obsah

Karviná - Vlašim 3:2Oslabená Karviná ve druhé lize přestřílela Vlašim

Aktualizováno

otbalisté Karviné vyhráli po sestupu i druhé utkání nového ročníku druhé ligy. Slezané na domácí půdě zdolali i v oslabení po obratu 3:2 Vlašim. Letošní neúspěšný účastník baráže o postup do nejvyšší soutěže je tak stále bez bodu stejně jako pražská Dukla, která nestačila 0:3 na Opavu. Jihlava doma remizovala s rezervou Olomouce 1:1.

Článek

Karvinou v úvodu poslal do vedení Nešický, mezi 32. a 38. minutou se ale situace na hřišti úplně otočila. Nejprve byl po druhé žluté kartě vyloučen Málek a následně Suchan dvěma trefami zařídil Vlašimi poločasové vedení.

Domácí kouč Hejdůšek udělal o půli tři změny a dva ze střídajících hráčů zařídili další obrat. V 73. minutě srovnal Boháč a o osm minut později rozhodl Nigerijec Durosinmi.

Slovácko je prostě provinční venkovský klub, ale ještě bych ho v odvetě neodepisoval, říká Stanislav Levý v Přímáku.Video: Sport.cz

Opava částečně odčinila porážku 1:3 z úvodního utkání ve Varnsdorfu. Proti Dukle vedla ve 12. minutě po gólech Kopečného a Pikula o dvě branky. Pojistku přidal v závěru Rataj. Opava porazila Duklu na svém hřišti pošesté v řadě.

Dobrý vstup do sezony potvrdil nováček soutěže Olomouc B. Na gól domácího Zoubeleho ze třetí minuty odpověděl krátce před pauzou Urič a oba dnešní soupeři mají na kontě po dvou zápasech čtyři body.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA - 2. kolo:
Karviná - Vlašim 3:2 (1:2)
Branky: 6. Nešický, 73. Boháč, 81. Durosinmi - 34. a 38. Suchan. ŽK: Cienciala, Žídek, Boháč - Hošek, Rigo, Breda. ČK: 32. Málek (Karviná). Diváci: 1224.
Jihlava - Sigma Olomouc B 1:1 (1:1)
Branky: 3. Zoubele - 45. Uriča. ŽK: Vedral, Tall - Spáčil. Diváci: 478.
Opava - Dukla Praha 3:0 (2:0)
Branky: 5. Kopečný, 12. Pikul, 82. Rataj. ŽK: Kopečný - Piroch, Peterka, Svoboda. Diváci: 1415.

Reklama

Související témata: