Hlavní obsah

Sparta - Viking 0:0Norská zeď pokazila Priskeho premiéru, vítězství se nedočkal

Očekávání jsou velká, reforma pod taktovkou dánského kouče je však teprve na začátku. Fotbalisté pražské Sparty v soutěžní premiéře Briana Priskeho ve čtvrtek remizovali v úvodním utkání 2. předkola Konferenční ligy s Vikingem Stavanger 0:0. Aktuálně třetí tým norské ligy na Letné celý zápas jen bránil, potřebný výsledek ovšem ukopal. Odveta v Norsku se hraje za týden.

Jsme zklamaní. Ještě jsem tady nezažil soupeře, kterého bychom takto zavřeli, říká Dávid HanckoVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Letenští stihli v důsledku Čelůstkova dlouhodobějšího zranění dopsat na pohárovou soupisku dánského obránce Sörensena z Norimberku. Urostlý stoper však ještě nebyl k utkání připraven. Také vzhledem k celkem sedmi absencím si první soutěžní zápas za Spartu odbyli Zelený, Mejdr, Sadílek a Kuchta. Do branky se podle očekávání postavil Holec.

Domácí měli kvůli trestu od UEFA sníženou kapacitu. Všechny dostupné vstupenky vyprodala, a tak Priskeho premiéra začala v dychtivé atmosféře. Ochozy poprvé zahučely ve 12. minutě, když Haraslínovu střelu za gólmanem odvracel až obránce. Jinak se tým v rudých dresech dost složitě pokoušel něco vymyslet na úpornou defenzivu soupeře.

Řešením mohla být standardka, zastupující kapitán Hancko ovšem po rohovém kopu branku těsně minul. Naopak před vlastní svatyní musel v posledním okamžiku uhasit nebezpečný brejk dva na jednoho. Před přestávkou Sparta svůj tlak vystupňovala, neuspěl ovšem ani Kuchta a Wiesnerovu hlavičku brankář Gunnarsson zázračně vyrazil.

Naprosto jsme dominovali. Chyběly nám jen góly, hodnotí svoji premiéru Brian PriskeVideo: Sport.cz

Ani na začátku druhé půle se obraz hry nezměnil. Pražané bušili do norské zdi, chyběl jim ale překvapivý moment, kterým by Viking zaskočili. Po hodince tak přišel na pomoc druhý útočník Čvančara.

A právě vytáhlý útočník se čtvrt hodiny před koncem dostal po Mejdrově centru do slibné šance, jeho hlavička však přistála jen na horní síti.

Alespoň jeden gól Sparta vstřelit nedokázala.

Fotbalová Konferenční liga - úvodní utkání 2. předkola:
Sparta Praha - Viking Stavanger 0:0
Rozhodčí: Lukjančukas - Kazlauskas, Mirauskas (všichni Lit.). ŽK: Wiesner, Fortelný, Čvančara - Björshol, Kabran, Pattynama, Gunnarsson. Diváci: 12 667.
Sparta: Holec - Mejdr, Zelený, Hancko, Wiesner - Sadílek, Fortelný (72. Sáček) - Pešek (78. Minčev), Karabec (72. Daněk), Haraslín (64. Čvančara) - Kuchta. Trenér: Priske.
Viking: Gunnarsson - Björshol, Brekalo, Vevatne - Kabran, Fridjónsson, Solbakken, De Lanlay, Pattynama (87. Sandberg) - Karlsbakk (78. Vikstöl), Tripic (60. Lökberg). Trenér: Aarsheim.
Oznámkujte výkon fotbalistů Sparty v utkání proti Vikingu Stavanger (jako ve škole 1-nejlepší, 5-nejhorší):
1
4,3 %
2
3,5 %
3
12,8 %
4
17,6 %
5
61,8 %
Celkem hlasovalo 2407 čtenářů.

Reklama

Související témata: