Hlavní obsah

Belgie - Nizozemsko 1:4Belgie utrpěla debakl v Lize národů

Fotbalisté Belgie na úvod třetího ročníku Ligy národů utrpěli v elitní skupině debakl 1:4 s Nizozemskem. Doma začali porážkou také obhájci trofeje a úřadující mistři světa z Francie, kteří podlehli Dánsku 1:2.

Foto: Johanna Geron, Reuters

Thomas Meunier z Belgie po ostudné porážce od Nizozemska v Lize národů.

Článek
Fotogalerie

Nizozemského brankáře Cillessena ve 13. minutě v Bruselu zachránilo břevno po střele Castagneho. Jeho spoluhráč Lukaku pak musel odstoupit kvůli zranění. Krátce před pauzou otevřel skóre hostující Bergwijn.

Ve druhé půli "Oranjes" nastříleli tři góly. O dva se postaral Depay, další přidal Dumfries. Belgičané se v závěru dočkali alespoň snížení. Castagneho branka ještě neplatila kvůli ofsajdu, ale střídající Batshuayi už v nastavení debakl zmírnil. Trenér Van Gaal při třetím angažmá na nizozemské lavičce neprohrál ani desáté utkání.

Foto: Johanna Geron, Reuters

Memphis Depay z Nizozemska slaví trefu do sítě Belgie.

Po opatrném prvním poločase na Stade de France v 51. minutě otevřel skóre Benzema, který obešel několik dánských obránců. Domácím však vedení vydrželo jenom čtvrthodinku, než odpověděl střídající Cornelius. Stejný útočník Trabzonsporu v 89. minutě dokonal obrat.

Rakousko při premiéře německého trenéra Rangnicka zvítězilo v Chorvatsku 3:0 a vede skupinu A1. Svěřence bývalého kouče Manchesteru United v Osijeku poslal do vedení krátce před pauzou kapitán Arnautovic, mezi 54. a 57. minutou zvýraznili rakouský náskok Gregoritsch se Sabitzerem.

Slovensko se na úvod skupiny C trápilo s Běloruskem, nakonec však outsidera zdolalo 1:0. Zápas v srbském Novém Sadu po hodině hry rozhodl Suslov, který vystřídal slávistu Schranze. V základní sestavě nastoupil i Almási z Ostravy, na slovenské lavičce pak zůstali sparťan Haraslín, liberecký Koscelník a Chvátal z Olomouce.

Výsledky 1. kola fotbalové Ligy národů
Skupina A1:
Francie - Dánsko 1:2 (0:0)
Branky: 51. Benzema - 68. a 89. Cornelius.
Chorvatsko - Rakousko 0:3 (0:1)
Branky: 41. Arnautovic, 54. Gregoritsch, 57. Sabitzer.
Skupina A4:
Belgie - Nizozemsko 1:4 (0:1)
Branky: 90.+3 Batshuayi - 51. a 66. Depay, 41. Bergwijn, 62. Dumfries.
Skupina C3:
Kazachstán - Ázerbájdžán 2:0 (0:0)
Branky: 50. a 60. Ajmbetov.
Bělorusko - Slovensko 0:1 (0:0)
Branka: 61. Suslov.
Skupina D1:
Lotyšsko - Andorra 3:0 (1:0)
Branky: 9. a 81. Uldrikis, 85. J. Ikaunieks z pen.
Lichtenštejnsko - Moldavsko 0:2 (0:1)
Branky: 5. Nicolaescu z pen., 90.+2 Bolohan.

Reklama