Hlavní obsah

Vlašim - Teplice 2:2Teplice dvakrát vyrovnávaly. Remíza jim na udržení bohatě stačí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Svoboda 1 : 0
36. Mareš 1 : 1
39. Zlatohlávek 2 : 1
49. Sejk 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic remizovali v odvetě baráže o první ligu ve Vlašimi 2:2 a udrželi se v nejvyšší soutěži. Úvodní čtvrteční zápas vyhráli favorizovaní Severočeši hladce 3:0. Středočeský druholigový celek dnes doma dvakrát vedl po gólech Václava Svobody a Tomáše Zlatohlávka, hosté ale pokaždé dokázali vyrovnat. Prosadili se Jakub Mareš a krátce po změně stran střídající Václav Sejk.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Jan Shejbal z Teplic a Matěj Jurásek z Vlašimi.

Článek

Tepličtí vyhráli teprve druhý z posledních sedmi venkovních zápasů a odvrátili hrozbu sestupu z nejvyšší soutěže, kde působí nepřetržitě od sezony 1996/97. Vlašim, která obsadila v druhé místo druhé místo, naopak na vysněný premiérový postup mezi elitu nedosáhla.

Boj o první ligy přilákal na malý stadion ve Vlašimi zhruba 1300 diváků. Do sestavy domácích se vrátil útočník Gning, který ve čtvrtek v Teplicích nehrál kvůli drobnému zranění. Senegalský hrotový hráč byl od úvodu aktivní a v 16. minutě po jeho akci pálil v dobré pozici do boční sítě Suchan. Rigovu střelu poté vyrazil Grigar a Gning poté před teplickým gólmanem nedokázal zakončit.

Ve 33. minutě už aktivnější středočeský celek vedl. Po akci na levé straně napřáhl obránce Svoboda a s přispěním drobné teče trefil přesně vzdálenější horní roh. Tepličtí ale rychle srovnali. V 36. minutě si na centr z rohového kopu na bližší tyč naběhl Mareš a hlavičkou srovnal.

Na konci 39. minuty si Vlašim vzala vedení zpět. Centrovaný míč poslal hlavou před branku Broukal a Zlatohlávek zblízka doklepl do sítě. Na opačné straně hosté marně reklamovali ruku domácích ve vápně a Hyčka následně dalekonosnou ranou těsně minul.

Teplický trenér Jarošík poslal do druhé půle Sejka a střídání se mu rychle vyplatilo. Po přízemním centru z levé strany k novému hráči na trávníku propadl na malém vápně míč a bylo znovu srovnáno. Odpovědět mohl Rigo, jehož střelu odvrátil bránící Tijani, v 58. minutě pak proti Gningově hlavičce skvěle zasáhl Grigar. Na opačné straně vyškrábl Marešův pokus k tyči Vágner.

Zhruba od 70. minuty už bylo patrné, že Vlašimští na větší zdramatizování utkání nemají síly. Domácí stále více otevírali hru a Severočeši měli několik šancí na to, aby otočili stav. Mareše však znovu vychytal Vágner, jenž si pak poradil i se střelou střídajícího Ledeckého. Patnáctý tým prvoligové sezony už to ale nemuselo příliš mrzet.

Baráž o první fotbalovou ligu - odvetné utkání:
Sellier & Bellot Vlašim - FK Teplice 2:2 (2:1)
Branky: 33. Svoboda, 39. Zlatohlávek - 36. Mareš, 49. Sejk. Rozhodčí: Szikszay - Nádvorník, Volf - Klíma (video). ŽK: Zlatohlávek, Solomon - Mareš, Tijani, Hyčka, Vondrášek. Diváci: 1316. První zápas: 0:3, Teplice se udržely v první lize.
Vlašim: Vágner - Icha (81. Hošek), Broukal, Breda, Svoboda - Rigo (81. Toula), Křišťan, Suchan (88. Lehoczki), Jurásek - Zlatohlávek (65. Solomon) - Gning (81. Zinhasovič). Trenér: Hyský.
Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Vondrášek - Hyčka (90.+2 Prošek), Mareček, Sunzu (46. Sejk), Trubač, Shejbal - Fortelný (68. Kodad) - Mareš (81. Ledecký). Trenér: Jarošík.

Reklama

Související témata: