Hlavní obsah

Zlín - Jablonec 1:1Bitva až do konce, Severočeši zachránili první ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Ikaunieks 0 : 1
49. Procházka 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce remizovali v posledním pátém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu ve Zlíně 1:1 a tento výsledek jim zajistil záchranu v nejvyšší soutěži. Při shodném počtu 34 bodů s Bohemians 1905 rozhodlo o 13. místě Severočechů v konečné tabulce jejich lepší postavení po základní části nejvyšší soutěže.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Václav Procházka ze Zlína a Tomáš Malínský z Jablonce.

Článek

Jablonec poslal ve 37. minutě do vedení Davis Ikaunieks, za domácí vyrovnal v úvodu druhé půle Václav Procházka. Zlín doma v lize Jablonec neporazil pojedenácté za sebou a celkově nezvítězil v 17. vzájemném duelu v řadě.

Zápas začal v opatrném duchu. Ve 14. minutě sice "Ševci" pronikli za záda jablonecké obrany, ale Fillův gól nemohl být uznán pro jasný ofsajd.

Do první velké šance se po půlhodině hry po dlouhém pasu od Filla dostal Vukadinovič, ale zakončil těsně vedle. Zlín tím potvrdil svojí územní i herní převahu, přesto odcházel do kabin se ztrátou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jablonec bojoval na hřišti Zlína o jistotu záchrany

Nejprve zahrozil po brejku Černák, nicméně toto varování stihla zlínská obrana ještě zlikvidovat, až po centru z levé strany se k míči na hranici malého vápna dostal lotyšský útočník Ikaunieks a otevřel skóre.

Jablonec získal na chvíli klid a s ním i další šance na zvýšení vedení. Jenže místo toho přišlo vyrovnání, když se ve 49. minutě výstavní ranou z voleje z 25 metrů trefil do horního růžku obránce Procházka.

Skóre se mohlo změnit o dvě minuty později, sólo Vukadinoviče ale zmařil brankář Hanuš špičkou kopačky a uchránil tak naděje svého týmu na bod. Jablonec se ze zlínského sevření vymanil, opět zpevnil obranu a s touto taktikou vystačil i ve zbývajícím průběhu, který žádnou větší šanci nenabídnul.

Trenér hostů Jiří Vágner ani ve čtvrtém utkání s Jabloncem neprohrál, kde dvěma vítězstvím přidal druhou remízu a splnil tak svoji záchranářskou misi.

5. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
Fastav Zlín - FK Jablonec 1:1 (0:1)
Branky: 50. Procházka - 37. Ikaunieks. Rozhodčí: Černý - Váňa, Pečenka - Šterba (video). ŽK: Dramé - Malínský. Hübschman. Diváci: 3211.
Zlín: Dostál - Čanturišvili, Kolář, Simerský, Procházka - Fillo (82. Hrdlička), Hrubý (67. Fantiš), Conde, Reiter (62. Dramé) - Jawo (62. Janetzký), Vukadinovič (82. Bobčík). Trenér: Kalivoda.
Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Martinec, Zelený, Surzyn - Hübschman - Černák (59. Houska), Kratochvíl, Kubista (90.+1. Silný), Malínský (74. Pleštil) - Ikaunieks (74. Nešpor). Trenér: Vágner.

Reklama

Související témata: