Hlavní obsah

Sparta - Slovácko 1:2Sparta při Dočkalově domácí ligové rozlučce selhala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Hancko (penalta) 1 : 0
54. Holzer 1 : 1
81. Havlík 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavbové skupiny o titul neudrželi doma proti Slovácku vedení a podlehli mu 1:2. Pražané nevyhráli v nejvyšší soutěži třetí zápas po sobě a čtvrtý z posledních pěti. Na Letné v lize prohráli poprvé od loňského ledna po 25 zápasech. Týmy se znovu utkají za týden ve finále domácího poháru na hřišti Slovácka. V původním termínu minulou středu se kvůli nezpůsobilému terénu nehrálo.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Loučící se sparťan Bořek Dočkal (vpravo) předává kapitánskou pásku Adamu Hložkovi.

Článek

Spartu po pondělním odvolání kouče Pavla Vrby povede do konce sezony její bývalý hráč Michal Horňák, který už A-tým krátce trénoval před třemi lety. Pražané se před úvodním výkopem rozloučili s kapitánem Dočkalem, který po finále domácího poháru ukončí kariéru. Na Letné dnes odehrál poslední zápas, v neděli jeho tým čeká derby na hřišti městského rivala Slavie.

Ligový debut si v dresu Pražanů připsal osmnáctiletý stoper Vydra, poprvé v základní sestavě v nejvyšší soutěži nastoupil jeho o rok starší spoluhráč a krajní bek Suchomel.

Utkání už se hrálo pouze z povinnosti, Sparta skončí jistě třetí a Slovácko čtvrté. Už po minutě si na Havlíkův centr naběhl Kalabiška, jenže z výhodné pozice ve vápně hlavou přestřelil.

Dojatý a pyšný Michal Bílek. To, že jsme předčili Slavii a Spartu je pro nás obrovské vyznamenáníVideo: Sport.cz

Následovala nezáživná pasáž, kterou přerušila až situace po půlhodině hry. Šimko ve snaze o odkop v šestnáctce uklouzl, Dočkal přes něj přepadl a rozhodčí Křepský nařídil penaltu. Na starost si ji vzal tradiční exekutor Hancko, jenž poslal Borka na opačnou stranu.

V závěru poločasu Jurečka sklepl míč na Vechetu, který zpoza vápna vypálil vedle. Na druhé straně Haraslínův obstřel skončil vedle.

Devět minut po přestávce hosté srovnali. Kalabiška přistrčil míč Holzerovi a ten se ranou pod břevno nemýlil. Bývalý sparťan zaznamenal pátý gól v ligové sezoně.

Po hodině hry vystřídal Dočkala za ovací vestoje Hložek. Možná i pro něho šlo o poslední soutěžní zápas na Letné v dresu Sparty, jelikož se spekuluje o jeho letním přestupu do zahraničí.

V 72. minutě hlavičkoval Hložek po rohu vedle, vzápětí na druhé straně Heča vychytal Vechetu. Domácí brankář poté zneškodnil i Havlíkovu střelu z vápna.

Záložník Slovácka se však o chvíli později prosadil, když z rohu vápna povedenou ranou otočil skóre. Havlík se zapsal mezi střelce potřetí v tomto ročníku nejvyšší soutěže. V závěru Hložek zpoza vápna zamířil mimo tři tyče.

Slovácko se ideálně naladilo na vzájemné pohárové finále, na Spartě zvítězilo teprve podruhé z 21. ligových duelů. Tým z Uherského Hradiště vyhrál venku v nejvyšší soutěži po sérii tří porážek.

4. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Sparta Praha - 1. FC Slovácko 1:2 (1:0)
Branky: 31. Hancko z pen. - 54. Holzer, 81. Havlík. Rozhodčí: Křepský - Pečenka, Machač - Orel (video). ŽK: Höjer - Šimko, Vecheta. Diváci: 7093.
Sparta: Heča - Suchomel, Vydra, Hancko (46. Vitík), Höjer - Pešek (66. Ryneš), Souček, Karabec, Dočkal (60. Hložek), Haraslín (66. Čvančara) - Minčev (82. Sáček). Trenér: Horňák.
Slovácko: Borek - Tomič, Kadlec, Šimko (46. Daníček), Kalabiška - Kohút (63. Sadílek), Ljovin, Havlík, Holzer (83. Divíšek) - Vecheta (73. Cicilia), Jurečka (64. Juroška). Trenér: Svědík.

Reklama