Hlavní obsah

Finsko - Švýcarsko 2:3Překvapení na úvod Švédských her! Švýcaři porazili olympijské vítěze

Hokejisté Švýcarska porazili na úvod Švédských her v Tampere Finsko 3:2. Na výhře nad olympijskými vítězi z Pekingu se dvěma góly podílel útočník Damien Riat. Finové se v zápase turnaje Euro Hockey Tour střelecky prosadili až ve třetí třetině, kdy dokázali dvakrát snížit náskok soupeře, vyrovnat ale nedokázali.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Finska

Článek

Švýcaři byli od začátku střelecky aktivnější, na první gól si ale diváci v Deck Areně museli počkat až do 28. minuty. Oba týmy v první třetině nevyužily přesilové hry, Finové nedokázali potrestat ani druhý faul soupeře, a i kvůli tomu inkasovali jako první. Skóre otevřel Riat, který využil ideální přihrávku Motteta.

Brankář Švýcarů Aeschlimann si ve druhé části připsal jen jeden zákrok, jeho protějšek Olkinuora byl ve výrazně větší permanenci a 50 sekund před koncem třetiny inkasoval podruhé. V početní výhodě ho překonal opět útočník Lausanne.

Hned na začátku závěrečné dvacetiminutovky, v čase 40:52, snížil Pesonen, ale Švýcaři dokázali získat dvoubrankový náskok zásluhou Bertschyho zpět. Finové ještě jednou kontrovali, ale vyrovnat nedokázali ani v závěrečné power play povýšené vyloučením Bertschyho.

Oba týmy se nyní přesunou do Stockholmu, kde nastoupí proti Švédsku a Česku. Finové budou soupeřem českého výběru v sobotu.

Švédské hokejové hry, turnaj Euro Hockey Tour v Tampere:
Finsko - Švýcarsko 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 41. Pesonen (Hartikainen, Kaski), 50. Hartikainen (Manninen, Pesonen) - 28. Riat (Mottet, Moser), 40. Riat (Thürkauf, Moser), 45. Bertschy (Ambühl, Scherwey). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel (oba ČR) - Sormunen, Jusi (oba Fin.). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 9552.
Finsko: Olkinuora - Kaski, Lehtonen, Vatanen, Maalahti, Hietanen, Seppälä, Pokka, Ohtamaa - Hartikainen, Manninen, Pesonen - Nurmi, Filppula, Innala - Aaltonen, Sallinen, Rajala - Anttila, Björninen, Mäenalanen - Nenonen.Trenér: Jukka Jalonen
Švýcarsko: Aeschlimann - Fora, Moser, Kukan, Loeffel, Le Coultre, Egli, Frick - Bertschy, Thürkauf, Scherwey - Eggenberger, Heim, Miranda - Corvi, Mottet, Riat - Ambühl, Rod, Künzle. Trenér: Patrick Fischer.

Reklama

Související témata: