Hlavní obsah

Vsetín - Jihlava 3:6Stav série 2:3Dukla má ve finále první ligy mečbol

Hokejisté Jihlavy vyhráli v pátém finále play off první ligy ve Vsetíně 6:3 a za stavu 3:2 na zápasy jsou jediné vítězství od triumfu a postupu do baráže o extraligu proti Kladnu. Dukla která už v 18. minutě vedla 4:0, může rozhodnout už v úterý, kdy bude zápas hostit od 17:30. Valaši se budou snažit vynutit čtvrteční sedmý zápas.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Filip Eliáš z Jihlavy se raduje z gólu.

Článek

Hosté otevřeli skóre ve 3. minutě díky Judově střele od modré čáry. Odpovědět mohli Venkrbec či Vlach ale v polovině úvodní části se opět radovala Dukla po Eliášově trefě z pravého kruhu. Jihlava se ubránila při trestu Zadražila, který krátce po návratu z trestné lavici mohl zvýšit.

Povedlo se to až v 17. minutě při Vítkově trestu Kachyňovi, který prostřelil vsetínského gólmana od modré čáry mezi betony. Za 58 sekund se prosadil bekhendovou dorážkou po Bilčíkově střele Čermák a Gábu nahradil v brance Málek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Havránek z Jihlavy a brankář Vsetína David Gába.

Novic v brance na začátku druhé části kryl Skořepovu šanci. Při Bilčíkově vyloučení mohli zkorigovat stav Štach a Vlach. Slavit poprvé v zápase mohli Valaši ve 28. minutě, kdy se trefil od modré čáry Smetana. Domácí se nevzdávali, ale Žukov zlikvidoval postupně šance Březiny, Vlacha a Klímka. Jihlava naopak byla efektivní a v 36. minutě jí vrátil čtyřbrankový náskok z úniku Menšík. Vzápětí trefil Březina tyč a při Skořepově trestu opět zasáhl Žukov.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Matouš Menšík z Jihlavy a Vlastimil Bilčík z Jihlavy se radují z gólu.

Valaši bojovali dál o návrat do hry. Po 119 sekundách třetí třetiny skóroval Ondračka a za dalších 84 sekund využil přesilovou hru čtyř proti třem další ranou od modré čáry Smetana. Hned vzápětí mohl dostat Vsetín na kontakt v úniku Zeman, další šanci neproměnil Berger. Jihlava se ubránila i v oslabení a přečkala možnosti Hořanského či Jonáka. Výsledek zpečetil 32 sekund před koncem při power play do prázdné branky Čachotský.

Finále play off první hokejové ligy - 5. zápas:
VHK Robe Vsetín - HC Dukla Jihlava 3:6 (0:4, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 28. Smetana, 42. Ondračka (Klímek, D. Březina), 44. Smetana (Klímek, D. Březina) - 3. M. Juda, 10. Eliáš (P. Čermák, M. Juda), 17. Kachyňa (V. Brož, T. Havránek), 18. P. Čermák (Valenta, Cachnín), 36. Menšík (Bilčík, F. Seman), 60. Čachotský (Dundáček). Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda - Jindra, Komínek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. Diváci: 5050. Stav série: 2:3.
Vsetín: Gába (18. J. Málek) - Ondračka, Smetana, Jerofejevs, J. Říha, Štach, J. Jenáček, Š. Jenáček - Rob, Venkrbec, Jonák - A. Zeman, Roman Vlach, Berger - Klímek, R. Pšurný, Gago - Vítek, D. Březina, Hořanský. Trenér: Stantien.
Jihlava: Žukov - L. Mareš, Bilčík, Dundáček, Kachyňa, Valenta, Eliáš, A. Dvořák - T. Havránek, Skořepa, Čachotský - Peš, M. Zadražil, T. Harkabus - V. Brož, Menšík, F. Seman - P. Čermák, M. Juda, Cachnín. Trenér: Ujčík.

Reklama

Související témata: