Hlavní obsah

Hr. Králové - Liberec 6:2Hradec přehrál Liberec a vrátil se na druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Klíma 1 : 0
19. McCormack 2 : 0
27. Lev 3 : 0
38. Jergl 4 : 0
44. Ščerbak 5 : 0
52. Filippi 5 : 1
58. Smoleňák 6 : 1
59. Derner 6 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 46. kole extraligy Liberec 6:2 a vrátili se zpět na druhé místo tabulky. Mountfield uspěl po sérii tří porážek, Bílí Tygři naopak po třech výhrách poprvé prohráli.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejista Jakub Lev z Hradce Králové slaví vítězství - ilustrační foto.

Článek

Když měl hned po deseti sekundách hry první gólovou šanci liberecký Filippi, málokdo by si pomyslel, jak utkání skončí. Pasivnější Hradec Králové brzy přestál oslabení a po šesti minutách otevřel skóre, když Štohanzl v průniku po křídle vyzval Kellyho Klímu k teprve čtvrté brance v sezóně.

Ještě jednu tutovku Tygři nevyužili, před prázdnou brankou promáchl puk slovenský útočník Faško-Rudáš. Pak už Mountfield zpřesnil hru, zvýšil aktivitu a na ledě začal převládat. Svou druhou přesilovku využil ke druhému gólu, střelecký apetit totiž prokázal tvrdou ranou obránce McCormack. Asistoval mu Nikita Ščerbak, takže ruská posila bodovala i ve třetím zápase po příchodu do extraligy.

Ke třinácti střelám z první třetiny přidali Hradečtí po přestávce dalších osmnáct. Utkání zlomili třetí brankou, kterou jim soupeř naservíroval sám: Rychlovský neopatrně odpálil puk k Jakubu Lvovi, který měl snadnou práci. Hostům nepomáhala zbytečná nervozita, rozhodčí museli domlouvat Vlachovi a kapitána Šmída už za oplácení poslali na trestnou.

Od ještě horšího scénáře chránil Bílé Tygry jen brankář Kváča. V oslabení stopnul krásnou kombinaci zakončenou Pavlíkem, pak chytil blafák volnému Ščerbakovi. Na střelu do růžku v podání Jergla, jemuž zpoza brány nabil Lalancette, už ale hostující gólman nedosáhl.

Na místě musel být dokonce i ve vlastní přesilovce, to když na něj po startu třetí třetiny jeli Pilař s Miškářem. Pátou ránu zasadil Severočechům až aktivní Ščerbak, jemuž stačilo dopravit nezištnou přihrávku Orsavy do prázdné branky.

Hradečtí v tu chvíli vyhlíželi nejvyšší výhru v historii vzájemných zápasů. Nakonec ale "jen" vyrovnali čtyřbrankový rozdíl z února 2016. Gólmana Lukeše totiž devět minut před koncem připravil o čisté konto Filippi a v závěru mířil přesně i zadák Derner, nicméně mezi obě trefy vklínil šestou branku domácích kapitán Smoleňák.

46. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 6:2 (2:0, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 7. Kelly Klíma (Štohanzl), 19. McCormack (Ščerbak, Orsava), 27. Lev, 38. Jergl (Lalancette, Miškář), 44. Ščerbak (Orsava), 58. Smoleňák (Oksanen, F. Pavlík) - 52. Filippi (Birner), 59. Derner (Filipi, A. Najman). Rozhodčí: Šír, Horák - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 816 (omezený počet).
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Jank, F. Pavlík, Pilař, McCormack, Nedomlel - Oksanen, Cingel, Smoleňák - Orsava, Lev, Ščerbak - Jergl, Lalancette, Miškář - Kelly Klíma, Koukal, Štohanzl. Trenér: T. Martinec.
Liberec: Kváča - Štibingr, Šmíd, Ivan, Rosandič, Melancon, Derner - A. Najman, Filippi, Birner - Zachar, Gríger, Ordoš - Klapka, P. Jelínek, J. Vlach - Faško-Rudáš, Šír, Rychlovský - Čederle. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín