Hlavní obsah

Teplice - Ml. Boleslav 0:1Středočeši přečkali penaltu a posunuli se na šestou příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Ladra 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v 19. kole první ligy na hřišti Teplic 1:0. Jedinou branku vstřelil ve 38. minutě z přímého kopu Tomáš Ladra. Domácí mohli vyrovnat v 69. minutě z pokutového kopu, Jan Fortelný však svého jmenovce brankáře Šedu nepřekonal. Svěřenci trenéra Karla Jarolíma zvítězili po dvou kolech a přezimují na šestém místě. Teplice v nejvyšší soutěži vyšly naprázdno po dvou výhrách a po podzimní části jim patří předposlední 15. příčka.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jakub Mareš z Teplic a Vojtěch Smrž z Boleslavi.

Článek

Skláři nastoupili do utkání bez obránce Chlumeckého, jehož budoucnost v klubu je kvůli jednání o smlouvě nejistá. Domácí zadák Hyčka si připsal jubilejní 200. start v lize. V základní sestavě Boleslavi nechyběl kapitán Matějovský, jenž v pondělí oslaví 40. narozeniny.

První větší šanci měli ve 14. minutě hosté. Nepřesnou teplickou rozehrávku vystihl Škoda, jeho následný pokus ale nakonec stihli domácí obránci tečovat mimo branku. Boleslavský útočník se tak své sedmé branky v této ligové sezoně nedočkal.

Domácí odpověděli o chvíli později. Po přímém kopu a hlavičce Mareše se ocitl před Šedou teplický Vondrášek, rozhodčí však odpískali zakončujícímu krajnímu obránci ofsajd.

Boleslav byla směrem do útoku v první půli přeci jen nebezpečnější. Po půl hodině hry se probojoval do pokutového území Smrž, jeho tečovaná střela ale letěla těsně vedle levé tyče.

V 38. minutě se už hosté dočkali. Po faulu Knapíka na Škodu nařídil rozhodčí Batík přímý kop, k jehož exekuci se postavil Ladra a přesnou ranou k levé tyči nedal gólmanovi Grigarovi šanci. Čtyřiadvacetiletý záložník se trefil poprvé v probíhajícím ligovém ročníku.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Tomáš Ladra z Boleslavi (uprostřed) střílí gól v Teplicích.

Teplický trenér Jarošík reagoval na začátku druhé půle dvojnásobným střídáním, byli to však hosté, kteří mohli zvýšit náskok. V 55. minutě si naskočil na rohový kop neobsazený Škoda, jenže z bezprostřední blízkosti přestřelil.

Domácí mohli Středočechy vzápětí potrestat. Na přihrávku za obranu si naběhl Fortelný a pohotově přehodil Śedu. Jenže sudí Batík jeho gól po konzultaci s videem kvůli ofsajdu neuznal.

V 69. minutě dostal teplický záložník novou možnost. Batík se zpětně vrátil k situaci v pokutovém území Boleslavi a po zhlédnutí videa nařídil pokutový kop za hru rukou. Šeda však směr Fortelného střely z penalty vystihl a udržel hosty ve vedení.

Skóre se pak neměnilo ani jedenáct minut před koncem, kdy nejprve rozhodčí nařídil po zákroku Douděry další pokutový kop ve prospěch Teplic, po přezkoumání opakovaných záběrů jej ale odvolal. Když se po Rezkově přihrávce neprotlačil k zakončení ani střídající Ledecký, připsaly si Teplice s Boleslaví třetí ligovou porážku po sobě.

Reklama

Související témata: