Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 1:1Hanáci doma jen remizovali a přezimují desátí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Růsek 1 : 0
63. Fantiš 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce remizovali doma v 19. kole první ligy se Zlínem 1:1. Sigma vedla od 25. minuty zásluhou Antonína Růsky, ale v 63. minutě rozhodl o dělbě bodů Antonín Fantiš. Hanáci nevyhráli v nejvyšší soutěži potřetí v řadě a přezimují na 10. místě o tři body před svým dnešním soupeřem, který v lize bodoval podruhé za sebou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva zlínský Reiter a olomoucký Zmrzlý.

Článek

Oba týmy se v úvodní čtvrt hodině zápasu spíše oťukávaly a první náznak šance přišel v 16. minutě, jenže domácí se po několika odrazech míče uvnitř vápna k pořádnému zakončení nedostali. O dvě minuty později už měla Sigma velkou šanci, když Daněk vysunul Růska, který osamocený před gólmanem Rakovanem těsně minul vzdálenější tyč zlínské branky.

Velkou obětavost předvedli hosté ve 21. minutě, kdy Růsek se Zmrzlým hned třikrát zakončovali z velmi dobrých pozic uvnitř vápna, ale zlínským hráčům se podařilo jejich pokusy pokaždé zablokovat.

Po 25 minutách už Olomouc potvrdila svou převahu úvodní brankou. Zmrzlý rozehrál signál z rohového kopu na Spáčila, který našel na zadní tyči hlavu Růska. Olomoucký útočník se zapsal mezi střelce ve třetím z posledních čtyř kol a celkově popáté v ligové sezoně.

Zlín mohl brzy srovnat, po půl hodině hry si naskočil na rohový kop nehlídaný stoper Vraštil a hlavičkou jen těsně minul olomouckou branku. Pět minut před koncem poločasu na Reiterův centr z pravé strany jen těsně nedosáhl Poznar, který by jinak zakončoval z velmi nebezpečné pozice. Domácí poté opět zahrozili z rohového kopu, Spáčilovu hlavičku vytáhl nad břevno Rakovan.

Po 10 minutách druhého poločasu hlavičkoval znovu po standardní situaci domácí kapitán Hubník a jeho vysoký míč dopadl jen na horní síť Rakovanovy branky. Poté se hezky protáhl po pravé straně Růsek a svým centrem našel na zadní tyči Zahradníčka, zlínského gólmana však nepřekonal. Jen o chvíli později střílel z první zhruba z 18 metrů Breite, jehož tečovanou střelu zastavila tyč hostující branky.

Olomouc nevyužité šance mrzely, jelikož v 63. minutě se z ojedinělé šance Ševců po Čanturišviliho centru z levé strany prosadil povedenou hlavičkou Fantiš. Zlínský obránce skóroval premiérově v tomto ligovém ročníku, předtím se v nejvyšší soutěži naposledy radoval z trefy v září minulého roku.

Zajímavou příležitost otočit skóre měl Zlín šest minut před koncem základní hrací doby, kdy domácí brankář Stejskal vytáhl Hlinkův povedený pokus z přímého kopu. Ke střele zpoza vápna se na druhé straně dostal střídající domácí záložník Matoušek, ale zamířil vedle.

Sigma doma v lize počtvrté za sebou nezvítězila. Zlín, který ve středu v osmifinále domácího poháru prohrál na Slavii 1:3, nevyhrál venku v nejvyšší soutěži pošesté v řadě.

Fotbalová liga - 19. kolo:
Sigma Olomouc - Fastav Zlín 1:1 (1:0)
Branky: 25. Růsek - 63. Fantiš. Rozhodčí: Orel - Kříž, Váňa - Berka (video). ŽK: Zmrzlý - Procházka. Diváci: 1000 (omezený počet).
Olomouc: Stejskal - Chvátal, Hubník, Vepřek, Zmrzlý (69. Beneš) - Zahradníček (69. Matoušek), Breite, Greššák, Spáčil, Daněk (80. Uriča) - Růsek. Trenér: Jílek.
Zlín: Rakovan - Fantiš, Simerský, Vraštil, Procházka - Reiter (81. Matejov), Hlinka (90.+3 Kolář), Conde, Tkáč (81. Fillo), Čanturišvili (90. Nečas) - Poznar. Trenér: Kalivoda.

Reklama