Hlavní obsah

Liberec - Budějovice 0:0Remíza netěší nikoho, oba týmy trefily břevno

Fotbalisté Liberce remizovali v 19. kole první ligy s Českými Budějovicemi bez gólů. Dynamo v úvodním dějství hned dvakrát trefilo brankovou konstrukci, domácí v závěru napálili břevno. Slovan v lize Jihočechům potřetí za sebou nedal gól, smírně 0:0 skončil i minulý vzájemný duel U Nisy. Českobudějovičtí získali venku teprve třetí bod v sezoně nejvyšší soutěže a přezimují na osmém místě tabulky. Liberec podruhé po sobě neskóroval a je s jednobodovou ztrátou na Dynamo devátý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filip Havelka z Liberce.

Článek

Přestože Jihočeši v předchozím průběhu sezony získali venku jen dva body, v Liberci byli v první půli nebezpečnější. Hosté nastoupili v ofenzivní sestavě s trojicí útočníků a v úvodním dějství hned dvakrát trefili brankovou konstrukci.

Nejprve ve 30. minutě hlavičkoval po centru z pravé strany nejlepší střelec Jihočechů Bassey, radost z desátého gólu v ligové sezoně mu ale pokazila tyč. Po následné nepovedené dorážce Škody zastavil míč na brankové čáře domácí gólman Knobloch.

V 36. minutě na opačné straně po nakrátko rozehraném rohu poslal střílený centr na branku Frýdek a gólman Vorel balon s problémy vytáhl na roh. Chvíli nato po souboji upadl ve vápně domácí Chaluš, ale sudí Franěk penaltu ani po konzultaci s videorozhodčím nenařídil. V 41. minutě hostům podruhé zkazila radost branková konstrukce poté, co Van Buren hlavičkoval do břevna.

V 54. minutě domácí opět podržel Knobloch, když chytil Mršičovu střelu ze strany. Jihočeši byli i v úvodu druhé půle nebezpečnější, v 57. minutě v dobré pozici hlavičkoval nad Škoda. V 69. minutě se uvolnil Bassey a Knobloch jeho střelu zpoza vápna vyrazil na roh.

Na druhé straně za čtyři minuty podržel Dynamo Vorel proti Tuptově šanci ze strany. Liberečtí v závěru přidali a v 83. minutě mohli rozhodnout. Po centru z pravé strany střídající Rondič už překonal Vorla, ale radost z gólu mu pokazilo břevno. Severočeši sice doma v lize s Českými Budějovicemi od listopadu 1996 neprohráli už 17 utkání po sobě, ale potřetí z posledních čtyř kol ztratili body.

Fotbalová liga - 19. kolo:
Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: Franěk - Kubr, Arnošt - Kocourek (video). ŽK: Rabušic, Rondič - Valenta, Mršič, Hora, Talověrov, Brandner, Vorel, Bassey. Diváci: 1000 (omezený počet).
Liberec: Knobloch - Gebre Selassie (71. Rondič), Chaluš, Plechatý, Mikula - Tiéhi, Havelka (59. Stoch) - Matoušek (71. Koscelník), Frýdek (90. Purzitidis), Tupta (90. Fukala) - Rabušic. Trenér: Kozel.
Č. Budějovice: Vorel - Havel, Králik, Talověrov - Čolič, Valenta (88. Čavoš), Hora, Mršič (71. Brandner) - Van Buren, Bassey, Škoda (76. Mihálik). Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: