Hlavní obsah

Hradec - Sparta 0:1Letenští velebí Hložka, přezimují na třetím místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
75. Hložek 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty zvítězili v 19. kole první ligy na hřišti Hradce Králové 1:0 a přezimují na třetím místě tabulky. O čtvrté výhře Pražanů v nejvyšší soutěži za sebou rozhodl v duelu hraném v domácím azylu Východočechů v Mladé Boleslavi v 75. minutě Adam Hložek. Svěřenci trenéra Pavla Vrby ztrácejí dva body na Plzeň a vedoucí Slavii, která má zápas k dobru. Votroci doma v lize prohráli poprvé v sezoně a po 11 utkáních a v neděli mohou přijít o šesté místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané se po Hložkově trefě radují.

Článek

V brance domácích místo Fendricha nastoupil Vízek. Spartě kvůli zranění scházeli například obránci Hancko a Panák, které nahradili Polidar s Vitíkem.

Hradec začal zostra a hned po minutě hry Vašulín po centru ze strany hlavičkoval nad. Hosté se k první vážnější situaci dostali až ve 22. minutě, ale Hložek přestřelil. Po necelé půlhodině zápasu Vlkanova zachytil Pavelkovu zpětnou přihrávku a natlačil se před Vitíka, ale mezi tři tyče nezamířil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Klíma z Hradce Králové a Jakub Pešek ze Sparty Praha.

Na opačné straně Vízek vyrazil střelu sparťanského kapitána Dočkala z hranice šestnáctky a dorážku znemožnil Pulkrabovi stoper Čech. V závěru poločasu si gólman letenského celku Holec poradil s Mejdrovou hlavičkou.

Po změně stran zastavil Vízek Haraslínův pokus z vápna. Wisnerovu střelu zpoza šestnáctky zblokoval domácí stoper Leibl. V 75. minutě Sparta udeřila. Hložek na polovině hřiště zpracoval Dočkalův nákop, prodral se do vápna, zbavil se Čecha a i s pomocí Leiblovy teče prostřelil Vízka. Devatenáctiletý český reprezentant skóroval v lize po pěti utkáních, do nichž nastoupil.

O pět minut později málem Votroci odpověděli, jenže Vašulín trefil z úhlu břevno. Ani ve 30. vzájemném ligovém duelu se nezrodila remíza. Sparta v nejvyšší soutěži porazila Hradec poosmé za sebou, naposledy s ním ztratila body v únoru 2012 při venkovní prohře 0:1. Tým trenéra Koubka nevyhrál třetí kolo po sobě.

Reklama

Související témata: