Hlavní obsah

Union - Slavia 1:1Paráda Schranze. Slavia jde dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konferenční liga se bude fotbalové Slavie týkat i na jaře. V přímé bitvě o postup do vyřazovací fáze soutěže remizovali ve čtvrtek se šestým týmem německé ligy Unionem Berlín 1:1. Olympijský stadion, který od středy zářil červeně, v klubové barvě Unionu, tak byl svědkem sešívaného veselí. Pražané přezimují na evropské scéně potřetí z posledních čtyř sezon.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Slávista Ivan Schranz se raduje po své trefě proti Unionu Berlín.

Článek
Fotogalerie

Berlín (od našeho zpravodaje) - Přitom se museli vypořádat s absencí kanonýra Kuchty, který si odpykával trest za tři žluté karty. Zranění nepustilo do hry ani útočníka Krmenčíka. Naopak od první minuty nastoupili Bah s Lingrem, nad kterými visel otazník.

Přestože v Berlíně od čtvrtečního rána sněžilo, nový trávník, položený před necelými 14 dny, se krásně zelenal. Vzhledem k patřením proti koronaviru mohlo do hlediště 75tisícového kotle jen pět tisíc diváků. Ale atmosféra byla překvapivě solidní. Přispělo k ní i pět stovek fanoušků Slavie, stojících v jednom z rohů rozlehlých tribun.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Slávista Tomáš Holeš (vlevo) v souboji s Marvinem Friedrichem z Unionu.

Proti několikanásobné přesile domácích příznivců pochopitelně neměli šanci, neúnavně však hnali sešívané za vytouženým postupem. Zkraje zápasu se zlobili, protože v souboji v šestnáctce Unionu se míč otřel o ruku Beckera. Slovinský rozhodčí Obrenovič ale rozpažil. Potom si pro změnu povzdechl domácí kotel, když tečovaná rána klenotu Unionu Kruseho proletěla těsně nad břevnem Mandousovy branky.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Slávista Lukáš Masopust přechází s míčem přes ležícího Sheralda Beckera z Unionu Berlín.

Sešívaní věděli, že pokud nedostanou gól, jdou dál. Zodpovědně bránili, občas měli světlý moment směrem dopředu. Jako například po půlhodině štírek Oscar, který se prosmýkl do šestnáctky Unionu, přihrál pod sebe Holešovi, jehož levačka skončila na břevnu.

A především zkraje druhého poločasu, kdy Baumgartl nezištně poslal do brejku Schranze. Slovenský útočník zasprintoval k hranici velkého vápna a vzápětí vymetl šibenici! Gólem výrazně přiblížil červenobílé druhé příčce ve skupině.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Přetahovaná o míč v podání slávisty Daniela Samka (vpravo) a Grischy Prömela z Unionu Berlín.

Union za této konstelace musel vstřelit dvě branky. Razítko na postup mohl brzy přidat Olayinka, v obrovské šanci ale trefil jen tyč. Unionu tím dal šanci na obrat. Ten naštěstí nepřišel, byť k němu po vyrovnávací brance Kruseho nebylo daleko. Slavisté ale dalším nájezdům domácích odolali, po zápase mohli s pěti stovkami fanoušků oslavit postup.

Utkání 6. kola skupiny E fotbalové Evropské konferenční ligy:
Union Berlín - Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branky: 64. Kruse - 50. Schranz. Rozhodčí: Obrenovič - Praprotnik, Kordež (všichni Slovin.). ŽK: Becker, Awoniyi - Bah, Ousou, Mandous. Diváci: 5000 (omezený počet).
Union: Ronnow - Knoche, Baumgartl (84. Öztunali), Friedrich - Trimmel (69. Ryerson), Becker (74. Voglsammer), Khedira (69. Haraguči), Prömel, Giesselmann - Awoniyi (69. Behrens), Kruse. Trenér: Fischer.
Slavia: Mandous - Masopust, Ousou, Kačaraba - Bah (74. Ekpai), Samek (79. Traoré), Holeš, Lingr (74. Stanciu), Oscar - Schranz, Olayinka (88. Plavšič). Trenér: Trpišovský.
Feyenoord Rotterdam - Maccabi Haifa 2:1 (1:0)
Branky: 38. Dessers, 65. Nelson - 90.+1 David.
1.Feyenoord Rotterdam642011:614
2.Slavia Praha62228:78
3.Union Berlín62138:97
4.Maccabi Haifa61142:74

Reklama

Související témata: