Hlavní obsah

Atalanta - Villarreal 2:3Fotbalisté Villarrealu jsou posledními osmifinalisty LM

Fotbalisté Villarrealu zvítězili v odloženém utkání závěrečného 6. kola Ligy mistrů na hřišti Atalanty Bergamo 3:2 a stali se posledními osmifinalisty prestižní soutěže. Dvakrát se prosadil Arnaut Danjuma, další branku přidal Etienne Capoue. Za domácí jen snížili Ruslan Malinovskij a Duvan Zapata. Úřadující šampioni Evropské ligy si tak zajistili ve skupině F druhé místo s 10 body, jejich italský soupeř nastřádal o čtyři body body méně a bude bojovat v Evropské lize.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Pau Torres z Villarrealu se raduje z gólu se spoluhráči.

Článek

Utkání se mělo odehrát ve středu, ale kvůli kvůli hustému sněžení bylo o den odloženo. Lepší vstup do něj měli hosté z Villarrealu, kterým stačila k postupu i remíza. Již ve třetí minutě se prosadil po chybě obránce Demirala nizozemský útočník Danjuma.

Domácí se snažili vyrovnat a soupeře v první půli přestříleli 8:4, tři minuty před přestávkou však inkasovali podruhé. Tentokrát se po Gómezově přihrávce trefil Capoue. Když se navíc devátou brankou v této sezoně prosadil po přestávce znovu Danjuma, zdálo se být rozhodnuto.

Bergamo však ještě zabojovalo a díky střídajícímu Malinovskému a Zapatovi se dostalo na dostřel. Více už však italský celek v závěru nestihl.

Villarreal se stal po Manchesteru United druhým postupujícím ze skupiny F, vzhledem k druhému místu bude při losu figurovat mezi nenasazenými týmy. Anglický vicemistr si zajistil první příčku s 11 body.

Odložené utkání 6. kola fotbalové Ligy mistrů:
Skupina F:
Bergamo - Villarreal 2:3 (0:2)
Branky: 71. Malinovskij, 80. Zapata - 3. a 51. Danjuma, 42. Capoue. Rozhodčí: Taylor (Angl.).
1.Manchester United632111:811
2.Villarreal631212:910
3.Bergamo613212:136
4.Bern61237:125

Reklama

Související témata: