Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 1:3Vítkovice vyhrály na ledě mistrovského Třince

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Gewiese 0 : 1
11. Kalus 0 : 2
26. Bondra 0 : 3
56. Marinčin 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic zvítězili v předehrávce 53. kola extraligy na ledě lídra tabulky Třince 3:1, bodovali podeváté za sebou a poskočili na páté místo. Ostravský tým vedl o tři góly už ve 26. minutě, když se postupně prosadili Petr Gewiese, Marek Kalus a Radovan Bondra. Oceláři odvrátili nejvyšší domácí porážku sezony v čase 55:11, jejich čestný úspěch zařídil Martin Marinčin.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Daniel Kurovský z Třince a Lukáš Krenželok z Vítkovic.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice se v úvodních pěti minutách dostaly dvakrát do přečíslení dva na jednoho, gól ale vstřelily z nenápadné akce. Obránce Gewiese, který skóroval poprvé v sezoně, nahodil puk od modré čáry na branku a Mazancova lapačka máchla do prázdna. Největší šanci Ocelářů v úvodní třetině zahodil Ondřej Kovařčík, jenž zblízka jen vyprášil Stezkův levý beton. Místo vyrovnání udeřilo na druhé straně - z dorážky se prosadil v jedenácté minutě Kalus.

Třinecký tlak nepřišel ani ve druhé třetině, byť jen centimetry dělily od kontaktní branky Kundrátka. Jeho střela však skončila na tyčce a vzápětí Vítkovičtí využili špatného střídání domácích. Do úniku se dostal Bondra, který střelou z levé strany ke vzdálenější tyči vyhnal Mazance z branky. Trenér Varaďa si navíc vzal oddechový čas, ale jeho svěřenci si až na šanci Romana nic extra nevytvořili. Stejně tak neměl moc práce ani Kacetl.

Domácí nastupovali ve třetí třetině bez Daňa a točili jen jedenáct útočníků. Tlačili se podle očekávání dopředu a soupeře v utkání přestříleli 35:17, ale obrana soupeře vcelku bez problémů odolávala. Ujala se až střela obránce Marinčina od modré čáry. Třinec, který doma předchozí tři derby vyhrál se skóre 15:2, ještě poté umocnil přesilovou hru odvoláním Kacetla necelé tři minuty před koncem, ale Stezku ani tak vážněji neohrozil.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 56. Marinčin (Kundrátek) - 4. Gewiese (Chlán, Fridrich), 11. M. Kalus (R. Bondra, Lindberg), 26. R. Bondra (M. Kalus, L. Kovář). Rozhodčí: Kubičík, Stano (SR) - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sestavy:
Třinec: Mazanec (26. Kacetl) - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Chmielewski - Kurovský, Miloš Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Plášil, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Lindberg, R. Bondra - Roberts Bukarts, Marosz, Dej - Fridrich, Chlán, Lednický - Flick. Trenér: Holaň.

Reklama