Hlavní obsah

West Ham - Chelsea 3:2West Ham si v derby vyšlápl na lídra, Coufal přihrál na gól

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté West Hamu United ukončili sérii tří zápasů v Premier League bez vítězství. A hned fanoušky potěšili tříbodovým ziskem v derby s Chelsea. Kladiváři, v jejichž základní sestavě byli i Češi Tomáš Souček a Vladimír Coufal, dvakrát prohrávali, ale nakonec slaví výhru 3:2. U druhého gólu si připsal asistenci Coufal. Chelsea přišla o vedení v tabulce, o bod ji přeskočil Liverpool. První je ale po sobotě Manchester City, který vyhrál na půdě Watfordu 3:1. Kladiváři jsou šestí. Newcastle uspěl 1:0 s Burnley a má první výhru v sezoně.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Radost v podání fotbalistů West Hamu United. Autor gólu v derby s Chelsea Jarrod Bowen slaví s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem.

Článek
Fotogalerie

Chelsea nerozjela zápas špatně a během první půle šla dvakrát do vedení. První trefu Blues zařídil ve 28. minutě hlavou po rohovém kopu Silva. Sedmatřicetiletý brazilský stoper se stal nejstarším střelcem "Blues" v Premier League. O chvíli později navíc vykopl z čáry Coufalovu ránu směřující do sítě. Chelsea nakonec v poločase vedla 2:1.

Po přestávce ale náskok ztratila a po zásahu Masuaka z 87. minuty dokonce padla 2:3. Prohrála tak poprvé po dvanácti zápasové šňůře bez porážky. Vidět byl i Vladimír Coufal, který přihrál na trefu Bowena z 56. minuty.

Liverpool měl po celé utkání velký tlak a množství příležitostí, v té největší selhal sám před opuštěnou brankou Jota, kterého "vychytal" obětavý stoper Coady. Nejproduktivnější útok soutěže nakonec zachránil až ve čtvrté minutě nastavení střídající Origi, jenž zužitkoval Salahovu přihrávku a prostřelil hradbu těl bránících protihráčů.

Čekání na premiérovou výhru v sezoně ukončil Newcastlu, který si doma poradil 1:0 s Burnley. Jedinou branku vstřelil ve 40. minutě Wilson. Za Burnley nastoupil český útočník Matěj Vydra, který v 32. minutě nahradil zraněného Corneta.

"Straky" bodově dohnaly svého dnešního soupeře a dostaly se o skóre na předposlední místo před Norwich.

Anglická Premier League, 15. kolo
West Ham - Chelsea 3:2 (40. Lanzini z pen., 56. Bowen, 87. Masuaku - 28. T. Silva, 44. Mount)
Newcastle - Burnley 1:0 (40. Wilson)
Southampton - Brighton 1:1 (29. Broja - 90.+8 Maupay)
Wolverhampton - Liverpool 0:1 (90.+4 Origi)
Watford - Manchester City 1:3 (74. Cucho - 31. a 63. Silva, 4. Sterling).

Reklama

Související témata: