Hlavní obsah

FC Turín - Empoli 2:2Turín ztratil vedení a doma s Empoli jen remizoval, Zima odehrál celý zápas

Český reprezentant David Zima nastoupil v základní sestavě FC Turín, jeho tým ale v oslabení neudržel dvougólový náskok a v 15. kole italské fotbalové ligy doma jen remizoval 2:2 s Empoli. Jednadvacetiletý obránce odehrál celé utkání ve stoperské trojici "Býků" poprvé od 2. října a derby s Juventusem.

Foto: Fabio Ferrari, ČTK/AP

Tommaso Pobega z Turína překonává hostujícího brankáře

Článek

Turín vstoupil do utkání skvěle a v 15. minutě vedl po Pobegově dorážce a Pjacově technické střele k tyči o dvě branky. Po půlhodině hry ale stáhl Singo unikajícího Di Francesca, viděl červenou kartu a domácí dohrávali o deseti.

Vzápětí navíc snížil po rohovém kopu Romagnoli a nováček soutěže po změně stran vytěžil z tlaku vyrovnání. Střídající La Mantia si naskočil na centr z levé strany a premiérovou trefou v sezoně zajistil svému týmu bod.

Empoli se tak udrželo v tabulce na 11. místě. Turín přišel o třízápasovou vítěznou sérii na svém stadionu a je třináctý.

Divočina v Římě

Velká přestřelka byla k vidění v Římě. Domácí Lazio prohrávalo s Udine v poločase 1:3, čtyři různí střelci se ale postarali o obrat, který dokonal v 79. minutě hlavou stoper Acerbi. To už oba celky hrály o deseti po červených kartách Patrica a Moliny. Hosté si ale nakonec odvezli alespoň bod, v deváté minutě nastavení srovnal na konečných 4:4 Arslan.

Oba týmy čekají tři ligová utkání na výhru. Lazio je na devátém místě, Udine čtrnácté.

Italská fotbalová liga - 15. kolo:
FC Turín - Empoli 2:2 (10. Pobega, 15. Pjaca - 34. Romagnoli, 72. La Mantia)
Lazio Řím - Udine 4:4 (34. Immobile, 51. Pedro, 56. Milinkovič-Savič, 79. Acerbi - 17. a 32. Beto, 44. Molina, 90.+9 Arslan).

Reklama

Související témata: