Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 1:2Plzeň i podruhé v sezoně porazila Zlín a je nadále třetí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Blomstrand 0 : 1
35. Kantner 0 : 2
46. Honejsek 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně vyhráli v zápase 28. kola extraligy na ledě Zlína 2:1, porazili Berany i podruhé v sezoně a udrželi se na třetím místě tabulky. Zlín prohrál podruhé v řadě a je i nadále poslední.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík v akci.

Článek

Berani vůbec nezachytili úvod utkání a brzy inkasovali. Vyloučení Hejcmana ze 2. minuty skončilo předčasně, již 22 sekundách početní výhody otevřel skóre švédský útočník Blomstrand a připsal si 15. gól v sezoně.

Indiáni měli i další šance, na brankové čáře zachraňoval další nebezpečnou situaci obránce Gazda. Domácí se mohli dostat do hry ve dvou početních výhodách, brankáře Svobodu ale prakticky neohrozili. Oproti tomu Plzeň v závěru první třetiny dosti zaměstnala Kašíka, vedení ale nenavýšila.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Vojtěch Budík z Plzně a Alexandre Mallet ze Zlína.

Zlín moc nebezpečný nebyl, ovšem to se dá říci i o Západočeších. Hra plynula bez nějakého vzrušení až do 35. minuty, kdy z ničeho nic si sám před Kašíkem poradil povedenou kličkou Kantner. Moravané mohli zareagovat při trestu Jiříčka, snížit se jim ale nepodařilo.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Plzně Miroslav Svoboda.

Domácí zápas zdramatizovali ve 46. minutě. V početní výhodě zatlačili soupeře a střelou z kruhu snížil Honejsek. Pět minut před koncem zápasu měl Zlín ideální šanci vyrovnat v početní výhodě. Nejprve byl vyloučený Jiříček, kterého následoval Budík. Berani se však v přesilovce pět na tři neprosadili. Svobodu v plzeňské brance domácí nepřekonali ani v závěrečné power play, kterou navíc poznamenalo Honejskovo vyloučení.

28. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 46. Honejsek (Okál) - 3. Blomstrand (Čerešňák, Bulíř), 35. Kantner (Marcel, F. Přikryl). Rozhodčí: Hradil, Ondráček - Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Zlín: Kašík - Gazda, Mamčics, O. Němec, Suhrada, T. Hanousek, M. Novotný, Ferenc - Flynn, P. Sedláček, Kubiš - Okál, Honejsek, Mallet - Michasenjok, Hejcman, Zabusovs - Karafiát, R. Veselý, Köhler. Trenér: Jenáček.
Plzeň: M. Svoboda - Čerešňák, Kaňák, Jiříček, Graňák, Budík, Kvasnička, Kremláček - M. Lang, Mertl, Dzierkals - Bulíř, G. Thorell, Blomstrand - Schleiss, Kodýtek, F. Suchý - Marcel, F. Přikryl, Kantner. Trenéři: Baďouček a Říha.

Reklama

Související témata: