Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 4:1Plzeň vyhrála i díky dvěma gólům Bulíře a třem asistencím Čerešňáka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Bulíř 1 : 0
30. Bulíř 2 : 0
38. Kantner 3 : 0
41. Wood 3 : 1
58. Mertl 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 27. kole extraligy Kladno 4:1 a připsali si třetí výhru z posledních pěti utkání. Domácí si rozhodující náskok vypracovali dvěma góly během druhé třetiny. Dvěma brankami se blýskl útočník Michal Bulíř, zdatně mu sekundoval třemi asistencemi obránce Peter Čerešňák. Škoda se posunula na třetí místo. Hosté skórovali pouze jednou a vyšli naprázdno podruhé za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu - ilustrační foto

Článek

V komorní atmosféře začali aktivněji domácí, po akci Mertla ale v úvodní šanci zblízka nepřekonal Dzierkals gólmana Bowa. Brzy se předvedl i jeho protějšek Svoboda, který zastavil dorážku před brankou nekrytého Melky. Hosté poté promarnili přesilovou hru a ve 13. minutě přesnou střelou z pravého kruhu otevřel skóre Bulíř. Následně tempo opadlo a hosté se směrem dopředu znovu pořádně osmělili až v prostřední části.

Po přečkaném oslabení však Jágr pokazil přečíslení dvou na jednoho a ve 28. minutě mezi kruhy nekrytý Kristo nepropálil ranou bez přípravy Svobodu. Udeřilo na druhé straně, když ve 30. minutě vyloučení Plekance potrestal střelou od modré čáry na 2:0 znovu kanonýr Bulíř.

Za chvíli Kodýtek po akci dvou na jednoho trefil jen pravou tyčku a vzápětí nejmenší extraligový hráč neuspěl ve vlastním oslabení ani střelou do odkryté branky. Rytíři nestíhali domácí hráče pohybem a ve 38. minutě si z druhé vlny najel na přihrávku Čerešňáka Kantner a ranou švihem přidal třetí gól.

Krátce po zahájení závěrečné dvacetiminutovky sice snížil po ideální přihrávce Jágra na 1:3 Wood, ale poté explzeňský Indrák inkasoval trest na pět minut a do konce utkání. Přesilovku sice zkrátil faul Schleisse, přesto udržel hosty ve hře po ráně Bulíře jen skvělý zákrok Bowa.

Rytíři následně zjednodušili hru a častěji zakončovali. Indiány mohl uklidnit v 52. minutě debutant Marcel, jeho dorážku však vleže akrobaticky vyrazil Bow. Hosté marně zkusili dlouhou power play, v níž na konečných 4:1 upravil Mertl.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branka a nahrávky: 13. Bulíř (G. Thorell, Čerešňák), 30. Bulíř (Čerešňák, Mertl), 38. Kantner (Čerešňák, L. Kaňák), 58. Mertl (M. Lang, Dzierkals) - 41. Wood (M. Filip, Jágr). Rozhodčí: Jeřábek, Horák - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:3, navíc M. Indrák (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Plzeň: Miroslav Svoboda - Čerešňák, L. Kaňák, Jiříček, Kremláček, Budík, Kvasnička, Graňák - Dzierkals, Mertl, M. Lang - Bulíř, G. Thorell, Blomstrand - Schleiss, Kodýtek, F. Suchý - Kantner, F. Přikryl, Marcel. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Baránek, J. Suchánek, Donaghey - Jágr, Plekanec, Zikmund - Hlava, Kubík, M. Beran - Kristo, Račuk, Melka - M. Indrák, M. Filip, O. Machala. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata: