Hlavní obsah

Brno - Hradec Králové 1:3Kometa nestačila na Mountfield a podruhé za sebou nebodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. McCormack 0 : 1
28. Blain 0 : 2
38. Horký 1 : 2
45. Jank 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna prohráli ve 27. kole extraligy s Hradcem Králové 1:3 a podruhé za sebou vyšli bodově naprázdno. Nepřispěli tak majiteli klubu Liboru Zábranskému k oslavě 300. odkoučovaného zápasu svého týmu mezi elitou. Hradec rozhodl o své výhře ve druhé třetině, rehabilitoval se tak za páteční domácí debakl se Spartou (3:8) a pojistil si druhou příčku, Kometa zůstává třináctá.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Henri Kiviaho z Hradce Králové.

Článek

V brněnské brance se poprvé po svém příchodu z Olomouce představil Jakub Sedláček a v prvním dějství musel čelit tlaku při hradeckých přesilovkách a několika ošemetných střelách, s nimiž si v klidu poradil.

Čisté konto držel na druhé straně držel finský gólman Kiviaho i proto, že Kometě chyběla vedle přesnosti v zakončení i lepší kombinace, kterou by si střelecké příležitosti připravila. Do šance se tak dostal při nájezdu pouze obránce Ďaloga a při dorážce u brankoviště Rákos.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Brna Jakub Sedláček, Jakub Lev z Hradce Králové a Rhett Holland z Brna.

Jako první se prosadili Královéhradečtí, když pěknou kombinaci zakončoval do odkryté branky McCormack. Hosté si pak vytvořili herní převahu a v přesilové hře ji korunoval gólem od modré čáry obránce Blaine.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Dočekal z Brna před brankářem Henrim Kiviahem z Hradce Králové.

Brno i v téhle fázi zápasu těžko hledalo souvislou herní tvář, jedinou šanci druhého dějství měl na hokejce Horký, ale po nájezdu trefil jen tyč. Domácí se dočkali až na konci přesilovky, kdy v nepřehledné situaci dotlačil Horký puk za záda Kiviaha.

Místo snahy o vyrovnání vyrobili domácí hráči v úvodu třetí třetiny několik chyb, jednu z nich využil při vlastním oslabení střelou z mezikruží Jank a získal pro Východočechy dvoubrankové vedení. To pro ně bylo signálem k ještě většímu zpevnění obrany, na což Kometa těžko hledala recept a prohrála tak s týmem Mountfieldu i podruhé v sezoně.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 38. L. Horký (Mallet, Mueller) - 23. McCormack (Kelly Klíma, Lalancette), 28. Blain (F. Pavlík, Lev), 45. Jank (Koukal). Rozhodčí: Pražák, Úlehla - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1 Oslabení: 0:1. Diváci: 951 (omezený počet).
Brno: J. Sedláček - Holland, Ďaloga, Roth, Kučeřík, Bartejs, Gulaši - Mueller, Krištof, Zaťovič - L. Horký, Ostřížek, R. Pavlík - Vincour, Rákos, Mallet - Dočekal, Süss, Meluzín. Trenéři: Zábranský a Kalous.
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, McCormack, Jank, Gaspar - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, R. Pilař - Orsava, Koukal, Lamper. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články