Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 3:4 SNVítkovice otočily zápas v Litvínově, nájezdy rozhodl Bukarts

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Irving 1 : 0
29. Lukeš 2 : 0
35. Marosz 2 : 1
36. Fridrich 2 : 2
38. Svoboda 3 : 2
55. Dej 3 : 3
65. Bukarts (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili v zápase 27. kola extraligy Litvínov na jeho ledě 4:3 po samostatných nájezdech, vyhráli potřetí v řadě a bodovali v pátém utkání za sebou. Hosté se díky tomu posunuli na osmé místo průběžné tabulky, Litvínov je desátý.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovský útočník Viktor Hübl ohrožuje brankáře Vítkovic Aleše Stezku.

Článek

Domácí měli hned zkraje výhodu přesilové hry, faul Krenželoka však potrestat nedokázali. V páté minutě skončila Jarůškova teč na tyčce. O minutu později již Severočeši vedli. Stezka ještě dokázal zlikvidovat Lattovu šanci, pokračující závar zakončil Irving objetím branky, do které se již vítkovický gólman nestihl vrátit.

Verva byla výrazně střelecky aktivnější, gólově se však neprosadila ani při pětiminutové přesilovce na začátku druhé třetiny, kdy za faul na Strejčka putoval předčasně do kabiny Kalus. Ve 29. minutě ale již domácí radovali z navýšení náskoku, když se poprvé od poloviny října zapsal mezi střelce Lukeš.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Přemysl Svoboda z Litvínova se raduje z gólu.

Hosté se v útočném pásmu objevovali jen občas, přesto dokázali v rozmezí 93 sekund vyrovnat. Nejprve překonal promrzlého Godlu po rychlém protiútoku a přečíslení Marozs, poté jej prostřelil Fridrich. Litvínov však dokázal na ztrátu náskoku zareagovat - po krásné individuální akci se prosadil Svoboda.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Petr Fridrich z Vítkovic a Jan Strejček z Litvínova.

V samotném závěru druhé třetiny byly Vítkovice blízko, aby opět srovnaly. Lakatošova střela skončila na tyčce, Stříteský následně v brankovišti zalehnul puk a hosté dostali výhodu trestného střílení. Lakatoš jej ale nevyužil.

Ve 43. minutě pomohla hostům opět branková konstrukce, kterou tentokráte trefil Straka. Severočeši následně nevyužili další přesilovou hru a v 55. minutě je hosté za slabou produktivitu potrestali, o vyrovnání se postaral Dej.

Zápas tak v základní hrací době skončil nerozhodně a musel se prodlužovat. Vítěze ale nakonec určily až samostatné nájezdy, ve kterých se více dařilo hostům. Godlu překonali Fridrich a Bukarts, Stezku jen Jarůšek. Vítkovičtí tak oplatili Litvínovu porážku z prvního vzájemného souboje v sezoně.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 2:2, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Irving (Latta), 29. F. Lukeš (Chalupa, Balinskis), 38. P. Svoboda (Latta) - 35. Marosz (Roberts Bukarts, Plášil), 36. Fridrich, 55. Dej (Marosz, Galvinš), rozhodující sam. nájezd Roberts Bukarts. Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora - Axman, Kajínek. Vyloučení: 0:3, navíc M. Kalus (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Balinskis, Strejček , Stříteský, Demel, Baláž - P. Zdráhal, Estephan, P. Straka - F. Lukeš, V. Hübl, Chalupa - Jarůšek, Sukeľ, Kudrna - Latta, Gerhát, P. Svoboda. Trenér: V. Růžička.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Plášil, Gewiese, Galvinš, J. Stehlík, Koch, L. Kovář - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Lindberg, R. Bondra - Roberts Bukarts, Marosz, Dej - Fridrich, Chlán, Lednický. Trenér: Holaň.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice