Hlavní obsah

Chabarovsk - Ufa 2:1Útočník Tomášek v KHL rozhodl gólem o výhře Chabarovsku nad Ufou

Aktualizováno

Český útočník David Tomášek rozhodl v KHL o výhře Chabarovsku 2:1 nad Ufou. Asistenci si při vítězné brance domácích připsal také obránce Michal Jordán. Bod za přihrávku zaznamenali i Libor Šulák s Vojtěchem Mozíkem z Vladivostoku, který však utrpěl debakl 2:8 se Soči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Tomášek v barvách Sparty Praha.

Článek

Chabarovsk sice v deváté minutě prohrával po brance Teemu Hartikainena, ale po deseti sekundách srovnal Danil Fajzullin. O vítěznou branku se Tomášek postaral v 25. minutě a šestým zásahem v sezoně připravil Ufě čtvrtou porážku za sebou. Chabarovsk vyhrál teprve podruhé z posledních šesti duelů.

Radil pátým gólem v ročníku vyrovnal v první třetině na 1:1, ale hosté si vzali v poslední části vedení zpět a udrželi se v dvoubodovém závěsu za Jokeritem Helsinky na druhém místě Západní konference. Riga po páté porážce za sebou zůstala na dně tabulky.

Asistencemi přispěli k výhrám v dnešním programu KHL obránci Jakub Jeřábek, jehož Spartak porazil v moskevském derby Dynamo 4:1, a David Sklenička, jenž se podílel na vítězném gólu Jokeritu v zápase s Jaroslavlí (2:0). Gólová přihrávka dalšího beka a druhého nejproduktivnějšího Čecha v soutěži (5+20) Lukáše Kloka vedla alespoň k zisku bodu při domácí porážce Nižněkamsku s Kazaní 2:3 po samostatných nájezdech.

To Libor Šulák s Vojtěchem Mozíkem z Vladivostoku si rovněž připsali po bodu za asistenci, ale utrpěli debakl 2:8 se Soči. Mozík se sice v osmé minutě podepsal pod vedoucí gól, hosté ale pěti brankami skóre otočili. Pak domácí v přesilové hře snížili a druhou asistenci u gólu Arťoma Garaje zapsal Šulák. Hosté, za které si dva góly a přihrávku připsal exliberecký útočník Slovák Martin Bakoš, ale dalšími třemi góly drama nepřipustili.

Soči vyhrálo počtvrté za sebou, Vladivostok i nadále zůstává nejhorším týmem soutěže.

Výsledky zápasů KHL:
Chabarovsk - Ufa 2:1 (za domácí Tomášek 1+0, Jordán 0+1)
Vladivostok - HK Soči 2:8 (za domácí Šulák, Mozík oba 0+1)
Novosibirsk - Jekatěrinburg 3:1
Spartak Moskva - Dynamo Moskva 4:1 (za domácí Jeřábek 0+1),
Jokerit Helsinky - Jaroslavl 2:0 (Sklenička 0+1)
Nižněkamsk - Kazaň 2:3 po sam. nájezdech (za domácí Klok 0+1)
Dinamo Minsk - Čeljabinsk 2:1
Dinamo Riga - CSKA Moskva 2:3 (za domácí Radil 1+0)
Kunlun Red Star - Magnitogorsk 1:5

Reklama