Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 1:5Fotbalisté Olomouce rozdrtili Pardubice a v lize vyhráli po pěti zápasech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Růsek 0 : 1
16. Tischler 1 : 1
23. Zmrzlý 1 : 2
49. Poulolo 1 : 3
68. González 1 : 4
78. Látal 1 : 5
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce zvítězili v 16. kole první ligy nad Pardubicemi v jejich domácím azylu v pražském Ďolíčku vysoko 5:1. Hanáci v nejvyšší soutěži potřetí za sebou neprohráli, naplno však bodovali po pěti zápasech. Sigma se posunula na šesté místo neúplné tabulky. Naopak Východočeši nezvítězili podesáté z posledních 11 kol a zůstali na 14. pozici.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hráči Olomouce se radují z gólu proti Pardubicím.

Článek

Skóre ve 13. minutě otevřel hostující Antonín Růsek, za domácí chvíli nato srovnal Emil Tischler. Ještě v prvním poločase šli Hanáci znovu do vedení po gólu Ondřeje Zmrzlého. Po přestávce se prosadili Florent Poulolo, Pablo González a střídající Radek Látal. Pardubicím chyběl ze zdravotních důvodů, nikoli však kvůli koronaviru, trenér Jiří Krejčí, který je kvůli chybějící licenci veden jako asistent.

Zkraje šesté minuty vytáhl olomoucký brankář Macík na roh hlavičku Černého. Naopak Sigma, která v úterním osmifinále poháru zvítězila v Českých Budějovicích na penalty, z první příležitosti nezaváhala. Čelůstka ve 13. minutě nezpracoval Boháčův výhoz, González nahrál Růskovi, který se zbavil Čiháka a překonal pardubického gólmana. Zaznamenal čtvrtý gól v ligové sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký Florent Poulolo se raduje z gólu proti Pardubicím.

Pardubice odpověděly za tři minuty. Cadu se z levé strany dostal až do vápna a nahrál Tischlerovi, který zamířil přesně k tyči z hranice malého vápna. Záložník Východočechů čtvrtou brankou v ročníku nejvyšší soutěže potvrdil pozici nejlepšího střelce týmu.

Poté se Macík opět blýskl, když mimo tři tyče vytěsnil Tischlerovu hlavičku. V 23. minutě si Olomouc vzala vedení zpět. Daněk ve vápně přistrčil míč Zmrzlému a hostující záložník prostřelil Boháče. Po půlhodině hry se ve vápně srazili hlavami Čihák s Greššákem a pro oba duel předčasně skončil.

Hanáci zvýšili necelé čtyři minuty po změně stran. Poulolo vybojoval v souboji s Černým míč, všiml si špatného postavení Boháče a dalekonosnou ranou k tyči přidal třetí branku Sigmy. Čtyřiadvacetiletý Francouz zaznamenal stejně jako Zmrzlý druhý gól v ligové sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Červ z Pardubic (vlevo) a Florent Poulolo ze Sigmy Olomouc během utkání 16. kola Fortuna ligy.

V 68. minutě Daněk nacentroval před branku na Gonzáleze a španělský záložník se zapsal mezi střelce počtvrté v ročníku nejvyšší soutěže. O 10 minut později stanovil Látal krátce po svém střídání konečné skóre, když stál na konci olomouckého brejku. V ligové sezoně se radoval z premiérové trefy.

Pardubice doma v lize nevyhrály pošesté za sebou a v posledních dvou zápasech tam dostaly pokaždé pět branek. S 35 inkasovanými góly mají nejhorší obranu v soutěži. Olomouc, která zvítězila venku v lize po šesti utkáních, porazila Východočechy i podruhé v sezoně nejvyšší soutěže, první vzájemný duel vyhrála doma 3:2.

FK Pardubice - Sigma Olomouc 1:5 (1:2)
Branky: 16. Tischler - 13. Růsek, 23. Zmrzlý, 49. Poulolo, 68. González, 78. Látal. Rozhodčí: D. Černý - Hrabovský, Kotík - Adámková (video). ŽK: P. Černý (Pardubice). Diváci: 458 (omezený počet).
Pardubice: Boháč - Halász, Čihák (36. Lupač), Toml, Čelůstka - Jeřábek, Červ (84. Šimek) - Tischler, Beran (46. Matějka), Cadu - P. Černý (73. Huf). Trenér: Novotný.
Olomouc: Macík - Poulolo, Hubník, Vepřek (76. Látal) - Zahradníček, Greššák (36. Sedlák), Breite, González (76. Spáčil), Zmrzlý - Daněk (76. Uriča), Růsek (87. Matoušek). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: