Hlavní obsah

Slavia - Jablonec 5:0Slavia zničila Jablonec do přestávky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Olayinka 1 : 0
33. Kuchta 2 : 0
40. Bah 3 : 0
77. Lingr 4 : 0
90. Lingr 5 : 0
Záznam online reportáže

Jednoznačná dominance! Fotbalisté Slavie Praha zničili během prvního poločasu v duelu 15. kola nejvyšší soutěže Jablonec a díky kolapsu rivala z Letné na Slovácku má obhájce titulu v čele soutěže tříbodový náskok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Peter Olayinka slaví gól do sítě Jablonce.

Článek

Slavia za celý první poločas vystrašila jen rána Pilaře zpoza velkého vápna, který po individuální akci pálil přesně k tyči a Mandous balon vyrazil na roh. Ale jinak šlo o jednoznačnou záležitost a tříbrankový poločasový příděl byl pro hosty ještě milosrdný.

Domácí totiž jednoznačně dominovali. V přesnosti, rychlosti, důrazu, o kombinaci nemluvě. V součtu s bídnými výkony krajních jabloneckých zadáků pak nebylo divu, že Hanuš v brance hostujícího týmu byl v neustálé permanenci.

V úvodu po střele Hromady tečované Kubistou ještě Jablonec zachránila tyčka, gólovou ránu Masopusta pod břevnu skvěle vyrazil hostující gólman. Po kombinaci Stancia s Oscarem už však neměl Olayinka problém z malého vápna napálit balon do sítě. Po Holešově zpětné přihrávce pak v parádní pozici vysoko přestřelil Masopust. Ale když Stanciu luxusním pasem našel rozběhnutého Kuchtu, který vyškolil Kroba, a udělal kličku i Hanušovi, tudíž pohodlně skóroval do prázdné branky, vedla Slavia už o dva góly. A když Holeš posadil z levé strany balon na hlavu Baha míříché přesně k tyči, lovil Hanuš ze sítě balon potřetí. Do půlky ještě stačil vychytat gólovku Olayinky, který pak v další tutovce pálil vysoko nad branku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lingrova radost, 4:0...

Po obrátce hra ztratila na rychlosti a intenzitě. Pražané kontrolovali komfortní náskok s naprostou lehkostí, protože Jablonec dál srážely četné nepřesnosti. Mandous v brance domácích byl zcela bez práce.

Pražané naopak navýšili náskok, když po levé straně pláchnul hostující obraně Oscar, jeho centr sklepl Krmenčík k Lingrovi. který z voleje pálil nechytatelně. V poslední minutě pak Madsen v pokutovém území vypíchl míč Hübschmanovi a centrem našel Lingra, který trknul balon do sítě popáté, čímž jen dokonal zmar jabloneckého týmu.

Slavia tak v nejvyšší soutěži porazila na domácí půdě Jablonec popáté v řadě a v žádném z minulých osmi vzájemných zápasů neodcházela poražena. Navíc v nejvyšší soutěži čtyřikrát za sebou udržela čisté konto. Severočeši jsou naopak už osm kol bez vítězství.

Fotbalová liga - 15. kolo:
Slavia Praha - FK Jablonec 5:0 (3:0)
Branky: 77. a 90.+1 Lingr, 15. Olayinka, 33. Kuchta, 40. Bah. Rozhodčí: Černý - Hrabovský, Antoníček - Machálek (video). ŽK: Oscar - Čvančara, Hübschman. Diváci: 10 145.
Slavia: Mandous - Bah, Ousou, Kačaraba (83. Traoré), Oscar - Holeš, Hromada (56. Madsen) - Masopust (56. Lingr), Stanciu, Olayinka (71. Schranz) - Kuchta (71. Krmenčík). Trenér: Trpišovský.
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Surzyn, Krob - Hübschman - Pleštil (65. Vaníček), Houska, Považanec (65. Smejkal), Pilař (83. Nešpor) - Čvančara (65. Doležal). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: