Hlavní obsah

Teplice - Pardubice 1:2Grigar sice chytil penaltu, mizrérie Teplic ale dál pokračuje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Chytil 0 : 1
80. Červ (penalta) 0 : 2
90. Chlumecký 1 : 2
Záznam online reportáže

Teplice

Děly se to na teplických Stínadlech v zápasech dvou celků ze dna tabulky věci. Během dvou minut nařídil ligový nováček mezi sudími Szikszay hned dva pokutové kopy proti domácím. Pochopitelně že až na pokyn kolegy videorozhodčího a po prozkoumání obrazového záznamu. První penaltu ještě brankář Grigar lapil a i dorážku Hufovi zlikvidoval, proti druhé, jejímž exekutorem byl Červ, však už neměl nárok. Teplice tak v utkání 15. kola prohrály s Pardubicemi nakonec 1:2, na výhru čekají marně od 15. srpna a v tabulce zůstávají samozřejmě poslední.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Teplic Tomáš Grigar jednu penaltu zlikvidoval, proti druhé byl bezmocný.

Článek

Opatrnosti bylo na obou stranách požehnaně. Strachu a obav z případné chyby ještě víc. Podle toho také fotbal na Stínadlech vypadal. Bída si tykala s nouzí, i když snahu nešlo domácím upřít. Aby ne, když Pardubice měly být po dlouhých měsících trýzně prvním týmem, na který si mohli troufnout.

Počínali si sice aktivně, napadali soupeře už na jeho polovině, takže i míč měli častěji pod kontrolou, jenže co toho, když za první poločas pořádně ohrozili Boháče v bráně hostů jen jedno?!To když po čtvrthodině veterán Rezek připravil slibnou střeleckou příležitost Kodadovi, jehož pokus ovšem pardubický gólman vyrazil.

Východočechům tak jedno zaváhání teplické obrany stačilo, aby šli šest minut před přestávkou do vedení. Hyčka sice zkoušel držet hlavičkujícího Chytila i za dres, jenže ten se mu vytrhl a hned z první šance hostů skóroval.

Teplická snaha zachránit alespoň bod vyzněla po změně stran naprázdno, neboť Pardubice bránily disciplinovaně a organizovaně a do žádné šance soupeře nepustily.

Zmar domácích dovršila závěrečná čtvrthodina. Sudí Szikszay nejprve nařídil po prozkoumání videa penaltu za faul Chlumeckého na Chytila první penaltu. Grigar ji Hufovi zlikvidoval, aby si poté poradil i s jeho dorážkou, jenže předčasně jásal on i jeho spoluhráči.

Prakticky za minutu šel rozhodčí k videu zase a opět nařídil pokutový kop... Tentokrát za faul Krunerta. Pardubický exekutor Červ už nezaváhal, takže hosté se po čtvrt roce dočkali konečně výhry.

Zato pro Teplice je situace čím dál prekérnější. Gól Chlumeckého v sedmé nastavené  minutě přišel příliš pozdě, než aby odvrátil porážku. Ani nastavení trvající tucet minut na ní nic nezměnilo, i když v hektickém závěru měli Severočeši hodně blízko k tomu, aby skóre srovnali. Zvláště po závaru, který vznikl po hlavičce Krunerta...

Do sítě ale domácí hráči míč nedotlačili, takže na výhru čekají od 4. kola, kdy porazili 15. srpna doma Jablonec.

FK Teplice - FK Pardubice 1:2 (0:1)
Branky: 90.+7 Chlumecký - 39. Chytil, 80. Červ z penalty. Rozhodčí: Sziskszay - Kříž, Slavíček - Zelinka (video). ŽK: Mareček, Mareš, Chlumecký, Krunert - Červ, Kostka, Matějka, Chytil, Huf.. Diváci: 1548.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Chlumecký, Knapík, Hyčka - Rezek (80. Radosta), Mareček, Trubač (60. Fortelný), Jukl (60. Krunerta), Kodad (68. Černý) - Mareš (60. Succar). Trenér: Jarošík.
Pardubice: Boháč - Kostka (89. Halász) Jeřábek, Toml, Čelůstka - Červ, Tischler - Chytil (89. P. Černý), Beran (62. Šimek), Lupač - Matějka (69. Huf). Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: