Hlavní obsah

Sparta B - Líšeň 2:1Drchal a Vitík rozhodli bitvu o druhé místo, Viktoria se dál trápí

Praha
Aktualizováno

Posily z prvního týmu o sobě daly vědět. Fotbalisté Sparty B ve šlágru 15. kola Fortuna Národní ligy porazili Líšeň 2:1 a vrátili se před ni na druhou příčku tabulky. O góly vítězů se postarali Drchal a Vitík. Viktoria Žižkov doma remizovala s Táborskem 0:0 a zůstává předposlední. Vlašim porazila Duklu 2:0 a Varnsdorf zdolal Prostějov 3:1. Vedoucí Brno udolalo Chrudim 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Vitík ze Sparty Praha.

Článek

Bitva o druhou příčku se vším všudy. Letenští mladíci ji ustáli a zvítězili nad Líšní 2:1.

Utkání otevřel rychlým gólem Drchal. Na další rozvlnění sítě si museli diváci počkat do 60. minuty, kdy zvýšil vedení domácích Vitík. Na jeho branku odpověděl hostující Málek a v závěru se Sparta o vedení strachovala. Nakonec jej však udržela a připsala si tři body.

Žižkov se trápí, ani angažování nového trenéra Martina Pulpita mu zatím výrazně nepomohlo. S Táborskem doma jen remizoval 0:0. První půle branku nenabídla, pouze ojedinělé šance na obou stranách. I druhý poločas byl co se týče dění před brankami klidný. Žižkov natáhl sérii bez vítězství na 11 zápasů, Táborsko bodovalo počtvrté v řadě.

Vlašim si poradilo s Duklou. Skóre utkání otevřel před pauzou Alijagič. Na 2:0 zvyšoval ve druhém poločase z penalty Blecha.

Varnsdorf zvítězil nad Prostějovem 3:1. Skóre otevřel hostující Bartolomeu, přestože hosté hráli po červené Urbance už od třetí minuty v deseti. Jednobrankový náskok držel Prostějov do 63. minuty, kdy se prosadil domácí Velich. Na něj bleskově navázal Dordič a otočil vývoj utkání ve prospěch Severočechů. Z penalty pak potvrdil výhru domácích Kouřil.

Zbrojovka zvítězila nad Chrudimí 3:2. Brnu vyšel skvěle první poločas, do vedení šlo brzy díky trefě Štěrby, na kterého navázal v závěru půle Endl. Hosté se do zápasu vrátili po pauze, snížil Surmaj a následně šli domácí do desíti po druhé žluté Endla. Přesilovku záhy využil Tkadlec. Také hostující střelec druhé branky šel předčasně pod sprchy po druhé žluté. V nastaveném čase ovšem vystřelil tři body domácím Kohoutek.

15. kolo druhé fotbalové ligy:
Sparta Praha B - Líšeň 2:1 (1:0)
Branky: 3. Drchal, 60. Vitík - 65. Málek. Rozhodčí: Proske - Lakomý, Pochylý. ŽK: Šilhart, Jonáš, Vitík - Ulbrich. Diváci: 382.
Viktoria Žižkov - Táborsko 0:0
Rozhodčí: Ginzel - Novák, Vyhnanovský. ŽK: Sakala - Boula. Diváci: 521.
Vlašim - Dukla Praha 2:0 (1:0)
Branky: 37. Alijagič, 77. Blecha z pen. Rozhodčí: Adámková - Kotalík, Volf. ŽK: Zinhasovič, Breda - Barac, Piroch, Kulhánek. Diváci: 510.
Varnsdorf - Prostějov 3:1 (0:1)
Branky: 63. Velich, 65. Djordjič, 87. Kouřil z pen. - 19. Bartolomeu. Rozhodčí: Starý - Melichar, Pečenka. ŽK: Zbrožek - Schaffartzik, Zapletal. ČK: 3. Urbanec, 69. Zapletal (oba Prostějov). Diváci: 281.
Brno - Chrudim 3:2 (2:0)
Branky: 6. Štěrba, 45.+6 Endl, 90.+4 Kohoutek - 60. Surmaj, 74. Tkadlec. Rozhodčí: Batík - Dobrovolný, Povýšil. ŽK: Štěrba, Endl, Řezníček, Moravec - Drahoš, Tkadlec, Surmaj. ČK: 72. Endl - 82. Tkadlec. Diváci: 2188.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články