Hlavní obsah

Ostrava - Plzeň 2:2Viktoria ztratila dvoubrankový náskok, Baník urval bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Mosquera 0 : 1
36. Beauguel (penalta) 0 : 2
67. Klíma 1 : 2
83. Klíma 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně v 15. kole první ligy v Ostravě ztratili dvoubrankový náskok a remizovali 2:2. V úvodním poločase se trefili hostující Jhon Mosquera a Jean-David Beauguel z penalty. Mezi 67. a 83. minutou vstřelil dva góly střídající Jiří Klíma.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Baníku Ostrava se radují z druhého gólu.

Článek

Západočeši nevyužili šanci se vrátit do čela neúplné tabulky a zůstali na druhém místě o skóre za mistrovskou Slavií, která má k dobru nedělní domácí zápas s Jabloncem. Viktoria v nejvyšší soutěži nevyhrála potřetí za sebou, pátý Baník na vítězství čeká ještě o jedno kolo déle. Plzeňští v lize neprohráli s Ostravou ve 24. utkání za sebou, tato série trvá od srpna 2009.

Plzeň v personální nouzi na pozici stopera překvapivě uschopnila zraněného útočníka Chorého, který nastoupil s obličejovým krytem zcela atypicky uprostřed defenzivy. A Ostrava nezvykle sestavené obrany soupeře v úvodu několikrát využila.

První šanci ale měl po Budínského špatném odkopu Kopic, jehož ránu do odkryté brány však domácí gólman ještě stihl před čarou a svůj kiks napravil. Pak se ale balony za obranu do několika šancí dostal Baník, ale Kuzmanovič napnul jen boční síť a Almási skóroval z těsného ofsajdu, jeho gól tedy neplatil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Nemanja Kuzmanovič z Ostravy a Tomáš Chorý z Plzně.

Po dvanácti minutách sehrála rychlou akci po pravé straně Plzeň. Havel ideálním centrem na malé vápno vybídl Mosqueru, který hlavou zakončil přesně do horního rohu ostravské brány.

Omráčení domácí zhruba na deset minut vypadli z role. Na nohy je znovu mohl postavit Kuzmanovič, ale jeho hlavičku chytil Hruška.

Poté do hry vstoupil videorozhodčí, který shledal zákrok Ndefeho na hostujícího Kopicce jako faul a Beauguel z pokutového kopu zaznamenal svůj devátý gól sezony. Francouzský útočník si upevnil pozici nejlepšího střelce soutěže.

Baník po několika střídáních zhruba po hodině hry znovu dostal do zápasu. Kaloč nejprve ve 49. minutě z dálky napálil břevno, ale nápor Ostravy výrazně zesílil po dalším neuznaném gólu Fleišmana, jemuž předcházel patrně ofsajd.

Domácí se nakonec dočkali brzy nato, když Ndefe postrčil míč na Klímu a ostravský žolík v 67. minutě asi z deseti metrů nezaváhal. Ostrava dokázala doma dát branku Viktorii po více než sedmi letech. Sedm minut před koncem přišla další chvíle Klímy, který po Sorově kolmici dělovkou překonal Hrušku podruhé.

Slezané šli po třech bodech a málem se jim to vymstilo, když po brejku z vyložené šance přestřelil Bucha. Plzeň v Ostravě neprohrála 12. ligový zápas po sobě.

Fotbalová liga - 15. kolo:
Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 2:2 (0:2)
Branky: 67. a 83. Klíma - 12. Mosquera, 36. Beauguel z penalty. Rozhodčí: Petřík - Hájek, Leška - Adámková (video). ŽK: Juroška, Fleišman, De Azevedo, Smetana (trenér) - Beauguel, Sýkora. Diváci: 6774.
Ostrava: Budinský - Juroška (46. De Azevedo), Svozil, Lischka, Fleišman - Ndefe, Tetour, Kaloč (66. Budínský), Kuzmanovič (59. Klíma), Buchta (59. Sor) - Almási. Trenér: Galásek.
Plzeň: Hruška - Havel, Chorý, Hejda, Sýkora - Janošek, Bucha - Kopic (78. Kayamba), Káčer (65. Čermák), Mosquera - Beauguel. Trenér: Bílek.

Reklama