Hlavní obsah

Barcelona - Espaňol 1:0Trenér Xavi má za sebou vítěznou premiéru na lavičce Barcelony, pomohla penalta

Sevilla/Praha

Trenér Xavi má za sebou vítěznou premiéru na lavičce fotbalové Barcelony, jeho tým si poradil ve španělské lize v městském derby 1:0 s Espaňolem. Sevilla ve 14. kole pouze remizovala 2:2 s Alavésem, přesto se posunula o skóre do čela před San Sebastian. Osamostatnit se na prvním místě může Real Madrid, pokud zvládne nedělní duel v Granadě. Mistrovské Atlético Madrid doma udolalo 1:0 Pamplonu, jediný gól vstřelil stoper Felipe.

Foto: Albert Gea, Reuters

Trenér Xavi má za sebou vítěznou premiéru na lavičce fotbalové Barcelony. Jeho tým si poradil ve španělské lize v městském derby 1:0 s Espaňolem.

Článek
Fotogalerie

Xavi vsadil i kvůli velké marodce na omlazenou sestavu, ligový debut v základní sestavě si odbyl sedmnáctiletý Ilias Akhomach. "Blaugranas" v prvním poločase vyslali na soupeřovu branku 11 střel, nejvíc v sezoně, prosadil se ale až po změně stran z penalty Depay.

Barcelona se výhrou posunula na šesté místo a ukončila čtyřzápasové čekání na tříbodový zisk. Espaňol se drží ve středu tabulky.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fotbalisté Barcelony vyhráli ve španělské lize derby s Espaňolem. Rozhodl z penalty Depay.

Sevilla doma s Alavésem dvakrát prohrávala, nakonec ale uhájila šestizápasovou ligovou neporazitelnost. Ve druhé minutě se po rohovém kopu dostal míč k Ivanu Rakitičovi a ten ho nekompromisně poslal do sítě.

Třiatřicetiletý záložník dal 55. branku v La Lize a dorovnal v tomto ohledu krajana Alena Peternace. Z chorvatských hráčů má lepší bilanci už jen někdejší kanonýr Sevilly a Realu Madrid Davor Šuker (113 gólů).

Atlético v úvodních šesti domácích zápasech hned třikrát remizovalo, další ztrátu ale nakonec nepřipustilo. V 87. minutě si Felipe naskočil na rohový kop a hlavou přesně zakončil. Obhájcí titulu jsou čtvrtí, na čelo ztrácí dva body. Pamplona zůstává osmá.

Španělská fotbalová liga - 14. kolo:
Vigo - Villarreal 1:1 (72. Méndez - 27. A. Moreno),
FC Sevilla - Alavés 2:2 (38. Ocampos, 90.+2 Rakitič - 5. Laguardia, 45.+7 Joselu z pen.)
Atlético Madrid - Pamplona 1:0 (87. Felipe)
FC Barcelona - Espaňol Barcelona 1:0 (48. Depay z pen.).

Reklama

Související témata: