Hlavní obsah

Wolves - West Ham 1:0West Ham prohrál, na druhé místo musí zapomenout, Manchester United dostal nařezáno

Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea zvítězili v 12. kole anglické ligy na hřišti Leicesteru 3:0 a upevnili si první místo v tabulce. Blues mají náskok šest bodů před nejbližšími pronásledovateli, West Hamem a Manchesterem City. Citzens mají zápas k dobru. Kladiváři v sestavě s českým záložníkem Tomášem Součkem prohráli na půdě Wolverhamptonu. Manchester United ostudně prohrál 1:4 na půdě Watfordu. Liverpool deklasoval 4:0 Arsenal. V utkání skórovalo kompletní hvězdné ofenzivní trio Mané, Jota, Salah.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Český záložník Tomáš Souček v dresu West Hamu během utkání Premier League s Wolverhamptonem Wanderers.

Článek
Fotogalerie

V sobotních zápasech Premier League nastoupily hned tři týmy s novými trenéry. Změna přinesla vítězství Aston Ville 2:0 nad Brightonem a Norwichi 2:1 nad Southamptonem. Newcastle remizoval v přestřelce 3:3 s Brentfordem, nový kouč Eddie Howe ale na lavičce kvůli pozitivnímu testu na koronavirus chyběl.

West Ham zvítězil v posledních čtyřech ligových duelech, recept na obranu Wolverhamptonu ale nenašel. Jediný gól zápasu dal v 58. minutě střelou z hranice vápna Jiménez.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Radost fotbalistů Wolverhamptonu Wanderers během utkání Premier League s West Hamem United.

Pouze na lavičce "Kladivářů" strávili utkání Vladimír Coufal a Alex Král. "Vlci" se ziskem tří bodů posunuli na šesté místo tabulky.

O branky Liverpoolu se postupně postaralo kompletní hvězdné ofenzivní trio Mané, Jota, Salah. Dohromady dali v úvodu ligové sezony už 23 branek, Salah s 11 zásahy vévodí tabulce střelců. Čtvrtý gól přidal střídající Minamino.

"Reds" porazili Arsenal v domácím ligovém duelu pošesté v řadě a pokaždé mu nasázeli alespoň tři branky. "Kanonýři" prohráli po deseti zápasech, přesto zůstávají pátí.

Chelsea v úvodním dějství dominovala a soupeře přestřílela 9:0. Převahu přetavil v úvodní trefu Rüdiger, "Lišky" inkasovaly po standardní situaci už poosmé v sezoně. Druhý zásah přidal přesnou střelou k tyči Kanté, který v Leicesteru odehrál mistrovskou sezonu 2015/16.

Po změně stran pojistil výsledek střídající Pulisic a "Blues" uspěli v osmém z posledních devíti soutěžních utkání. Leicester nevyhrál potřetí v řadě a zůstává v druhé polovině tabulky.

V nepřesvědčivých výkonech pokračuje Manchester United, který získal jen čtyři body z posledních sedmi ligových utkání. Na hřišti Watfordu prohrával po prvním poločase o dvě branky, Sarr navíc neproměnil penaltu.

Po pauze snížil střídající Van de Beek, snahu o vyrovnání ale zkomplikovalo "Rudým ďáblům" vyloučení Maguirea z 69. minuty. Kapitán United viděl první červenou kartu ve 121. utkání za klub.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Zklamaný Cristiano Ronaldo z Manchesteru United během utkání Premier League s Watfordem.

V závěru navíc přidali další branky Joao Pedro a Dennis. United utrpěli nejvyšší porážku proti nováčkovi po 32 letech a propadli se na sedmé místo, Watford je šestnáctý.

Aston Ville vyšel při premiéře trenéra Stevena Gerrarda závěr, v 84. a 89. minutě rozhodli Watkins a Mings. Podobně si vedl i Norwich poprvé pod Deanem Smithem. V 79. minutě vstřelil vítěznou branku stoper Hanley, jenž se v nejvyšší anglické soutěži gólově prosadil po bezmála deseti letech.

"Kanárci" výhrou odsunuli na poslední příčku Newcastle, který ani ve 12. utkání sezony nezvítězil. "Straky" proti Brentfordu dvakrát prohrávaly, alespoň bod jim zařídil čtvrt hodiny před koncem Saint-Maximin.

Divoký výsledek 3:3 se zrodil i v zápase Burnley - Crystal Palace. Posledních šest minut odehrál za domácí reprezentační útočník Matěj Vydra.

Anglická fotbalová liga - 12. kolo:
Leicester - Chelsea 0:3 (14. Rüdiger, 28. Kanté, 72. Pulisic)
Wolverhampton - West Ham 1:0 (58. Jimenez)
Aston Villa - Brighton 2:0 (84. Watkins, 88. Mings)
Burnley - Crystal Palace 3:3 (19. Mee, 28. Wood, 49. Cornet - 8. a 36. Benteke, 42. Guéhi)
Newcastle - Brentford 3:3 (10. Lascelles, 39. Joelinton, 75. Saint-Maximin - 11. Toney, 31. Henry, 61. vlastní Lascelles)
Norwich - Southampton 2:1 (8. Pukki, 79. Hanley - 4. Adams)
Watford - Manchester United 4:1 (28. King, 44. Sarr, 90.+2 Joao Pedro, 90.+6 Dennis - 50. Van de Beek)
Liverpool - Arsenal 4:0 (39. Mané, 52. Jota, 74. Salah, 77. Minamino)

Reklama

Související témata: