Hlavní obsah

Ústí - Opava 0:2Třetí výhra v řadě, Slezané se rozjeli

Aktualizováno

Souboj dvou týmů ze středu tabulky, které shodně v posledních pěti kolech chytily mimořádně zajímavou formu. Taková byla předehrávka 15. kola fotbalové Fortuna Národní ligy, v níž Ústím nad Labem prohrálo s Opavou 0:2.

Foto: SFC Opava

Radost fotbalistů Opavy během duelu s Vktorií Žižkov.

Článek

Opava opanovala třetí zápas v řadě a vyhoupla se na sedmou příčku. Do vedení se dostala po dvaceti minutách po důrazu Bartosze Pikula. Arma za deset minut inkasovala podruhé, chybu Miskoviče využil Lukáš Holík. Domácí měli několik šancí na zvrácení vývoje duelu, ale nevyužili je.

Exligová Opava nastřílela v posledních třech zápasech 10 branek a sama inkasovala jen jednou. Slezany nyní dělí od vedoucího Brna deset bodů, na třetí Spartu B, která drží poslední příčku zajišťující baráž o nejvyšší soutěž, ztrácí tři. Zatímco oba týmy mají k dispozici víkendová utkání k dobru, Opavu ještě čeká dohrávka odloženého duelu s Varnsdorfem.

„Obrovská pochvala, 15 hráčů dva dny před zápasem netrénovalo, měli střevní problémy. Drželi jsme to v tajnosti, aby soupeři nenarostlo sebevědomí. Měli jsme spoustu změn. Kluci se semkli a podali heroický výkon. Fantazie, jak to zvládli," jásá trenér Roman West při hodnocení pro ČT sport.

„Jsem zklamaný, prohrát se může, ale jinak... Předvedli jsme moc málo. Měli jsme zbytečné ztráty, chyběl i lepší pohyb. První gól jsme dostali ze standardky, na které jsme se připravovali," kaboní se jeho ústecký protějšek David Jarolím.

15. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Opava 0:2 (0:2)
Branky: 19. Pikul, 31. Holík. Rozhodčí: Berka - Poživil, Machač. ŽK: Miskovič, Hudec, Ogiomade, Krobot, Mechmade - Hnaníček, Helebrand, Janoščin, West. Diváci: 437.

Reklama

Související témata: