Hlavní obsah

Neapol - Hellas Verona 1:1Barák pomohl asistencí k remíze Verony na hřišti Neapole

Aktualizováno

Český fotbalista Antonín Barák pomohl v nedělním 12. kole italské ligy asistencí k remíze Verony 1:1 na hřišti Neapole, která ztratila body teprve podruhé v sezoně a mohla přijít o první místo v tabulce. Druhý AC Milán toho nevyužil a po remíze s třetím Interem za Neapolí stále zaostává vinou horšího skóre.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Zlatan Ibrahimovic během milánského derby.

Článek

V milánském derby se ujal vedení Inter poté, co v 11. minutě z penalty skóroval Calhanoglu. O šest minut později bylo srovnáno po vlastním gólu De Vrije. Poté kopal Inter další penaltu, ale Martíneze skvěle vychytal Tatarusanu. Po změně stran se neujal Ibrahimovicův přímý kop a v závěru trefil Saelemakers tyč, a tak derby skončilo smírně.

Verona neprohrála v italské lize čtvrtý zápas po sobě a proti Neapoli se dostala do vedení ve 13. minutě, kdy po přihrávce Baráka dal devátý gól v sezoně Simeone. Domácí vyrovnali o pět minut později po trefě Di Lorenza, vítěznou branku ale nepřidali. Nepomohla jim ani dvojnásobná přesilovka, Verona dohrávala v závěru bez vyloučených Bessy a Kaliniče.

AS Řím neudržel na hřišti Benátek vedení a prohrál 2:3. O výhře nováčka rozhodl v 74. minutě nigerijský útočník David Okereke. Římané zvítězili v Serii A jen v jednom z posledních pěti ligových zápasů a klesli až na šesté místo za městského rivala Lazio. Tomu pomohl k jasné výhře 3:0 nad Salernitanou desátým gólem v soutěži kanonýr Immobile, který potvrdil vedení v tabulce střelců.

Italská fotbalová liga - 12. kolo
Benátky - AS Řím 3:2 (3. Caldara, 65. Aramu z pen., 74. Okereke - 43. Šomurodov, 45.+2 Abraham)
Sampdoria Janov - Boloňa 1:2 (77. Thorsby - 47. Svanberg, 78. Arnautovic)
Udine - Sassuolo 3:2 (8. Deulofeu, 39. vlastní Frattesi, 51. Beto - 15. Berardi, 28. Frattesi)
Lazio Řím - Salernitana 3:0 (31. Immobile, 36. Pedro, 69. Alberto)
Neapol - Hellas Verona 1:1 (18. Di Lorenzo - 13. Simeone)
AC Milán - Inter Milán 1:1 (17. vlastní De Vrij - 11. Calhanoglu z pen.)

Reklama

Související témata: