Hlavní obsah

Dukla - Brno 1:0Lídr druhé ligy po deseti zápasech prohrál, Opava ukončila sérii Sparty B

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté vedoucího Brna podlehli pražské Dukle na jejím hřišti 0:1 a ve druhé lize prohráli po deseti zápasech. Dukla má stejně bodů jako čtvrtá Vlašim, která zvítězila v Třinci 1:0. V dalším utkání 14. kola hrála Chrudim s Ústím nad Labem bez branek. Opava porazila Spartu B 2:0, Líšeň zdolala Příbram 4:1 a je třetí, Žižkov prohrál v Prostějově 0:1.

Foto: fkdukla.cz

Fotbalisté Dukly se radují.

Článek

Dukla po dvou porážkách zabrala a porazila ve šlágru víkendu vedoucí Zbrojovku Brno. Jedinou branku zápasu obstaral už v 11. minutě po Součkově centru Lukáš Buchvaldek. Dukla si v tabulce polepšila na čtvrtou pozici. Brno prohrálo poprvé od 7. srpna, v čele soutěže má ovšem před rezervou Sparty pohodlný sedmibodový náskok.

Vlašim zvítězila nejtěsnějším rozdílem 1:0 v Třinci. Jedinou branku zápasu vsítil už v 6. minutě Denis Alijagič. Středočeši se po výhře posunuli v tabulce na čtvrtou pozici. Třinec klesl po remíze Chrudimi s Ústím na sestupovou patnáctou příčku.

Utkání mezi Chrudimí a Ústím nad Labem skončilo bez branek. Střelecky aktivnější byli Východočeši, své šance ale měla i Arma. Nevyužity zůstaly na obou stranách, a tak se body dělily. Chrudim se díky bodu dostala ze sestupového pásma před patnáctý Třinec. Ústí nad Labem je jedenácté.

Sparťanská rezerva po sérii tří kol bez porážky padla v Opavě. V první půli se jednou z penalty a podruhé dalekonosnou dělovkou trefil Matěj Helešic, navíc měli domácí další porci tutovek. Ve druhé půli už Opavští duel takticky kontrolovali. Pražané sice poslali na hřiště čerstvé hráče, to už ale na výhru Opavy nemělo žádný vliv. Béčko Letenských prohrálo poprvé od 1. října, Slezané se díky třem bodům posunuli zpět do elitní desítky.

Fotbalisté Líšně nastupovali do duelu s Příbrami s vědomím úctyhodné bilance. Sedm zápasů v řadě, tedy od 22. srpna, neprohráli. Proti Středočechům pokračovali ve skvostné formě. Po půlhodině otevřel skóre Jaroslav Málek. Sedmou branku v sezoně pak po pauze přidal líšeňský kanonýr Jan Silný. Hosté se ale nevzdali a v 67. minutě vsítil kontaktní trefu zkušený Radek Voltr. V koncovce pečetili výhru brněnského klubu na konečných 4:1 Milan Lutonský a Jaroslav Málek. Líšeň se po osmém zápase v řadě bez porážky dotáhla na druhou Spartu B.

Prostějov přivítal poslední Žižkov. Po několika spálených šancích slavil v 24. minutě Filip Žák svou pátou branku v sezoně. Pražané se pokoušeli s vývojem duelu něco udělat, několikrát se zaskvěl Batioja, avšak domácí podržel mnohokrát brankář Mucha. Hanáci tak v pátém zápase v řadě bodovali a posunuli se na hranici elitní pětky tabulky.

14. kolo druhé fotbalové ligy:
Dukla Praha - Brno 1:0 (1:0)
Branka: 11. Buchvaldek. Rozhodčí: Klíma - Flimmel, Machač. ŽK: Ruml - Zavadil. Diváci: 682.
Třinec - Vlašim 0:1 (0:1)
Branka: 6. Alijagič. Rozhodčí: Cieslar - Mikeska, Pfeifer. ŽK: Foltyn, Ba - Křišťan, Hošek, Broukal. Diváci: 242.
Chrudim - Ústí nad Labem 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Bureš, Volf. ŽK: Čáp, Průcha, Tkadlec - Emmer, Hudec, Miskovič, Písačka. Diváci: 550.
Opava - Sparta Praha B 2:0 (2:0)
Branky: 15. z pen. a 27. Helešic. Rozhodčí: Pechanec - Dobrovolný, Černoevič. ŽK: Kadlec, Didiba, Darmovzal, Kramář, Digaňa - Dudl, Pudhorocký, Ryneš, Gelašvili, Patrák, Sejk. Diváci: 1268.
Líšeň - Příbram 4:1 (1:0)
Branky: 34. a 88. Málek, 52. Silný, 84. Rolinek - 67. Voltr. Rozhodčí: Franěk - Šimáček, Pečenka. ŽK: Bednář, Kučera, Rolinek - Dedič, Kvída, Obdržal. Diváci: 523.
Prostějov - Žižkov 1:0 (1:0)
Branka: 24. Žák. Rozhodčí: Švagr - Novák, Líkař. ŽK: Zapletal, Koudelka - Zeman. Diváci: 420.

Reklama

Související témata: