Hlavní obsah

Jihlava - Vyškov 1:0Vysočina doma nezaváhala a posunula se do horní poloviny tabulky

Jihlava
Aktualizováno

Domácí výhrou se posunuli do první poloviny tabulky. Fotbalisté Jihlavy v úvodním duelu 14. kola Fortuna Národní ligy porazili Vyškov 1:0. Vysočina je v tabulce osmá, nováček desátý.

Foto: www.fcvysocina.cz

Brankář Luděk Vejmola z Jihlavy.

Článek

Vysočina v posledních dvou utkáních neskórovala, ale ani neinkasovala. Bez branek se rozešla se dvěma celky z Prahy - nejprve s rezervou Sparty, poté se Žižkovem. Naopak ve dvou minulých duelech Vyškova padlo dohromady hned jedenáct gólů. Hanáci nejprve vysoko podlehli Vlašimi (1:5), poté však rozstříleli Chrudim (4:1).

Jihlava si tentokrát připsala tři body. Zápas jako hlavní rozhodčí řídil Ondřej Berka, který minulou neděli odpískal ve šlágru první ligy mezi Baníkem a Spartou hned tři penalty. Na puntík v pokutovém území ukázal i na Vysočině, již po čtyřech minutách.

Filip Vedral, stoper přeškolený na útočníka, sice faul na spoluhráče Selnara napoprvé nepotrestal. Po úspěšném zákroku Spurného se však dostal k dorážce, ze které poslal Jihlavu do vedení.

Hanáci odpovědět nedokázali a na domácí triumf nad Chrudimí nenavázali. Horáci se naopak mohou radovat po třízápasové odmlce.

14. kolo druhé fotbalové ligy:
Jihlava - Vyškov 1:0 (1:0)
Branka: 5. Vedral. Rozhodčí: Berka - Matoušek, Vyhnanovský. ŽK: Arroyo, Selnar - Fofana, Lahodný, Vintr, Ilko. Diváci: 393.

Reklama

Související témata: