Hlavní obsah

Atalanta - Manchester Utd. 2:2Bayern s Juventusem slaví v Lize mistrů postup! Ronaldo pálil za United, Barcelona vyhrála

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov a Juventusu Turín už slaví postup do osmifinále Ligy mistrů. Bavorský velkoklub přestřílel Benfiku Lisabon 5:2, když mu k úspěchu pomohl hattrickem Lewandowski. Juventus zvítězil nad Zenitem Petrohrad 4:2. Za Manchester United se dvakrát trefil Cristiano Ronaldo, ale výhru neslavil. Zápas proti Bergamu skončil 2:2. Barcelona vyhrála nad Dynamem Kyjev i podruhé 1:0.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Kanonýr Manchesteru United Cristiano Ronaldo a Jadon Sancho děkují fanouškům za podporu po utkání Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Ve skupině E v Mnichově byl hlavní postavou Lewandowski, hrající stý zápas v Lize mistrů. Dal tři branky a s osmi zásahy se dostal do čela tabulky střelců. Navíc připravil druhý gól pro Gnabryho, který poslal míč do sítě elegantní patičkou. A mohlo to být ještě lepší, kdyby v závěru prvního dějství nezahodil penaltu.

Benfica nebyla tak neškodným soupeřem jako při domácí prohře 0:4. První gól jí sice vzalo video kvůli ofsajdu, ale Moratova hlavička už byla regulérní. Jenže hned po změně stran udeřil Sané a čtvrtým gólem v soutěži vrátil Bayernu dvoubrankové vedení. Lewandowski napravil penaltové selhání dvěma přesnými zásahy, nejprve obloučkem a pak sólem přímo po výkopu brankáře Neuera. Núněz už jen zmírnil porážku.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Fotablista Bayernu Mnichov Leroy Sané během utkání Ligy mistrů.

Barcelona vyhrála v Kyjevě nad Dynamem 1:0 a posunula se na druhé místo. Její hráči se hodně zlobili na rozhodčího, když po konzultaci s videem odvolal penaltu, ale pak jim přece jen udělal radost Fati. Byla to teprve druhá branka, kterou Barca v tomto ročníku Ligy mistrů dala. Ale Dynamo se netrefilo ještě ani jednou, takže provizorní kouč Barjuán, který v minulém týdnu na lavičce vystřídal Ronalda Koemana, mohl být spokojený.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Střelec vítězného gólu Barcelony Ansu Fati.

Manchester United ve skupině F v minulém kole doma s Atalantou prohrával už 0:2, ale dokázal výsledek otočit. V Bergamu to bylo podobné, domácí dvakrát vedli po střelách slovinského záložníka Iličiče a Kolumbijce Zapaty. U prvního gólu nebyl bez viny brankář De Gea. Anglický tým znovu zachraňoval Portugalec Ronaldo dvěma góly v nastavené době obou poločasů. Nejlepší střelec historie Ligy mistrů se tak trefil minimálně jednou v každém zápase tohoto ročníku.

S Manchesterem srovnal krok Villarreal, který ho na jaře porazil ve finále Evropské ligy. "Žlutá ponorka" zdolala Young Boys Bern i podruhé, tentokrát 2:0. O góly se postarali Francouz Capoue a Nizozemec Danjuma. Švýcarskému týmu rozhodčí po zásahu videa neuznal gól pro ofsajd.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Manažer Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer a spasitel týmu z Old Trafford - dvougólový střelec Cristiano Ronaldo.

Ve skupině G Wolfsburg oplatil Salcburku porážku z minulého kola a pod novým trenérem Kohfeldtem se vrátil do hry o postup. Už ve 4. minutě otevřel skóre domácí Baku. Po půlhodině parádním přímým kopem vyrovnal Wöber, ale po změně stran zajistil německému týmu první výhru v soutěži Nmecha. Salcburk sice zůstal v čele skupiny, ale šanci na postup ještě mají všichni.

Fotbalisté z Lille totiž v Seville otočili nepříznivý vývoj zápasu a poprvé vyhráli na španělské půdě. Na vedoucí gól Argentince Ocampose odpověděl z penalty nejlepší střelec francouzské ligy David a Ikone strhl vítězství na stranu hostů.

Chelsea před dvěma týdny ve skupině H porazila doma Malmö 4:0, ale zranili se jí oba nejlepší útočníci Belgičan Lukaku i Němec Werner a jejich absence byla ve Švédsku při zakončení znát. Lídr anglické ligy měl sice obrovskou převahu a vyslal na branku deset střel, ale cestu do sítě našel jen v 56. minutě po ukázkové kombinaci Maročan Zijach. Malmö prohrálo i čtvrtý zápas a s celkovým skóre 0:12 je nejhorším týmem Ligy mistrů.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Fotbalista Juventusu Paulo Dybala slaví vstřelený gól v utkání Ligy mistrů.

Juventusu se v italské lize nedaří, je až na devátém místě, dostává stejně tolik branek, kolik dává, ale na evropské scéně září. V zápase s Petrohradem vstřelil dva góly argentinský kapitán Dybala, ten druhý z opakované penalty, a o hattrick ho připravila jen tyč. Další branky přidali Chiesa a Španěl Morata. Zenit, který s Juventusem prohrál doma 0:1, jen marně dotahoval.

Liga mistrů - 4. kolo
Skupina E:
Dynamo Kyjev - Barcelona 0:1 (0:0)
Branka: 70. Fati. Rozhodčí: Hategan (Rum.).
Bayern Mnichov - Benfica Lisabon 5:2 (2:1)
Branky: 26., 61. a 84. Lewandowski, 32. Gnabry, 49. Sané - 38. Morato, 74. Núňez. Rozhodčí: Marciniak (Pol.).
Skupina F:
Atalanta Bergamo - Manchester United 2:2
Branky: 12. Iličič, 58. Zapata - 45. a 90. C. Ronaldo. Rozhodčí: Vinčič (Slovin.).
Villarreal - Young Boys Bern 2:0 (1:0)
Branky: 36. Capoue, 89. Danjuma. Rozhodčí: Gözübüyük (Niz.).
Skupina G:
Wolfsburg - Salcburk 2:1 (1:1)
Branky: 4. Baku, 60. Nmecha - 30. Wöber. Rozhodčí: Días (Portug.).
FC Sevilla - Lille 1:2 (1:1)
Branky: 15. Ocampos - 43. David z pen., 51. Ikone. Rozhodčí: Kovács (Rum.)
Skupina H:
Malmö - Chelsea 0:1 (0:0)
Branka: 56. Zijach. Rozhodčí: Brych (Něm.).
Juventus Turín - Zenit Petrohrad 4:2 (1:1)
Branky: 11. a 58. Dybala, 74. Chiesa, 82. Morata - 26. vlastní Bonucci, 90.+2 Azmoun. Rozhodčí: Hernández (Šp.).

Reklama

Související témata: