Hlavní obsah

Aston Villa - West Ham 1:4Souček pomohl Kladivářům k prodloužení venkovní neporazitelnosti, na hřišti se mihnul i Coufal

Birmingham
Aktualizováno

Fotbalisté West Hamu zvítězili v 10. kole anglické ligy na hřišti Aston Villy 4:1 a dotáhli se v tabulce na třetí Manchester City. Od úřadujících šampionů je dělí horší skóre. K třetí ligové výhře "Kladivářů" za sebou pomohl také záložník Tomáš Souček, který odehrál celý zápas. Vladimír Coufal nastoupil v 91. minutě, Alex Král po pozitivním testu na koronavirus na soupisce stále chybí.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Pablo Fornals z West Hamu (na zemi) je po zranění kontrolován svými spoluhráči - Declanem Ricem a Tomášem Součkem (vpravo).

Článek

Svěřence trenéra Davida Moyese dostal v Birminghamu do vedení už v 7. minutě Johnson. Domácí sice vyrovnali po půl hodině hry zásluhou Watkinse, sedm minut před přestávkou však vrátil West Hamu vedení svou druhou brankou v sezoně Rice. Naději na zdramatizování zápasu Aston Ville zkomplikoval v 50. minutě vyloučený Konsa. Přesto mohl o chvíli později vyrovnat opět Watkins,ale jeho hlavička mířila jen do břevna.

Hosté nakonec závěr kontrolovali a po trefách Fornalse a Bowena bodovali i v pátém venkovním zápase v této ligové sezoně. Aston Villa naopak v nejvyšší soutěži prohrála počtvrté za sebou a je s 10 body patnáctá.

Důležité tři body slaví také Leeds, a to po obratu na hřišti Norwiche. Tým trenéra Marcela Bielsy se dostal do vedení v 56. minutě zásluhou Rafinhy. Domácí sice o dvě minuty později vyrovnali po hlavičce Omobamideleho a ukončili 573 minut dlouhé čekání bez vstřelené branky, brzy nato ale znovu inkasovali po trefě Rodriga.

Leeds bodoval potřetí z posledních čtyř zápasů a je sedmnáctý. Naopak Norwich na své první vítězství v sezoně dál čeká a patří mu poslední 20. příčka.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Norwich - Leeds 1:2 (58. Omobamidele - 56. Raphinha, 61. Rodrigo)
Aston Villa - West Ham United 1:4 (34. Watkins - 7. Johnson, 38. Rice, 80. Fornals, 84. Bowen).

Reklama