Hlavní obsah

Barcelona - Alavés 1:1Trenérský záskok spásu nepřinesl. Katalánci berou jen bod

Aktualizováno

Fotbalistům Barcelony ani změna trenéra k výhře nepomohla, po odvolání Ronalda Koemana ztratili další body s Alavésem. Pod vedením dočasného kouče Sergiho Barjuána remizovali 1:1 a zůstali na devátém místě. Po 12. kole vede španělskou ligu Real Madrid, jenž zvítězil v Elche 2:1. Oba góly dal Vinícius Júnior a ideálním způsobem tak zastoupil zraněného kanonýra Karima Benzemu.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Hráči Barcelony po odvolání trenéra Koemana jen remizovali s Alavésem.

Článek

Koeman skončil na barcelonské lavičce po středeční prohře s Vallecanem. Dnešní duel pro Katalánce začal slibně, neboť skóre ve 49. minutě otevřel Depay. Ale již o tři minuty později vyrovnal Rioja. I když domácí dominovali, remízu už nezvrátili a z posledních tří zápasů mají pouhý bod. Na Real jich ztrácí osm.

Dnešní hvězda Realu jednadvacetiletý Vinícius Júnior otevřel skóre ve 22. minutě přízemní střelou. Po hodině hry Elche ještě víc zkomplikoval situaci Guti, který byl vyloučen po druhé žluté kartě. Vinícius Júnior poté v 73. minutě dloubáčkem překonal bývalého madridského gólmana Casillu. Brazilský křídelní hráč od léta zaznamenal devět soutěžních branek a prožívá střelecky nejúspěšnější sezonu v Realu.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Vinícius Júnior z Realu Madrid oslavuje svůj první gól v zápase proti Elche

Náhradník Milla v závěru už pouze zmírnil domácí porážku. "Bílý balet" venku vyhrál třetí soutěžní zápas po sobě.

Zvítězila také Sevilla, která porazila Pamplonu 2:0 a posunula se na na druhé místo o skóre za Real. Vítězství vystřelili Diego Carlos a Ocampos.

Španělská fotbalová liga - 12. kolo:
Elche - Real Madrid 1:2 (86. Milla - 22. a 73. Vinícius Júnior)
FC Sevilla - Pamplona 2:0 (40. Diego Carlos, 60. Ocampos)
Valencie - Villarreal 2:0 (43. Guillamón, 77. Soler z pen.)
FC Barcelona - Alavés 1:1 (49. Depay - 52. Rioja).

Reklama

Související témata: