Hlavní obsah

Newcastle - Chelsea 0:3Favorité klopýtli! Chelsea navýšila náskok v anglické lize, Ronaldo se krásně trefil

Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea v 10. kole anglické ligy porazili Newcastle 3:0 a zvýšili svůj náskok v čele tabulky. Blues využili zaváhání nejbližších pronásledovatelů z Liverpoolu a Manchesteru City: Reds remizovali s Brightonem 2:2 a mistrovské City na domácím hřišti podlehlo Crystal Palace 0:2. Po čtyřech zápasech bez ligové výhry zabral Manchester United, porazil Tottenham 3:0 a velkou úlevu cítil zejména kouč Ole Gunnar Solskjaer, jenž byl pod velkým tlakem.

Foto: Lee Smith, Reuters

Autor dvou gólů Chelsea Reece James (vlevo) dostal v souboji s Ryanem Fraserem z Newcastlu naloženo.

Článek

Překvapivou výhru nad City si odvezli fotbalisté Crystal Palace. Svěřenci Patricka Vieiry vedli díky brance Zahy z 6. minuty. Domácí si zkomplikovali cestu za obratem v nastavení první půle, kdy Laporte propadl v souboji se Zahou a svou chybu vyřešil jen za cenu faulu na červenou kartu. Manchester dokázal i v deseti zásluhou srovnat Jesuse, ale asistent rozhodčího u videa odhalil těsný ofsajd a branku odvolal. Druhý úder favoritovi zasadil před koncem Gallagher.

Liverpool poslal do vedení kapitán Henderson, jenž využil nahrávku nejlepšího týmového střelce Salaha. Druhou branku domácích přidal v 24. minutě po povedeném křižném pasu Oxlade-Chamberlaina útočník Mané. Brighton snížil čtyři minuty před pauzou, kdy nenápadnou ranou z pětadvaceti metrů vrátil "Racky" do hry Mwepu. Na 2:2 srovnali hosté v 65. minutě zásluhou Trossarda, jenž si pohrál se stopery a bezpečně prostřelil Alissona.

Foto: Phil Noble, Reuters

Leandro Trossard střílí druhý gól Brightonu v souboji s Liverpoolem.

Chelsea využila zaváhání hlavních rivalů a po výhře v Newcastlu odskočila druhému Liverpoolu na rozdíl tří bodů. Dvěma góly pomohl Blues obránce Reece James, který je se čtyřmi trefami nejlepším střelcem Chelsea v soutěži.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Emile Smith Rowe (vlevo) oslavuje druhý gól se spoluhráčem z Arsenalu Pierrem-Emerickem Aubameyangem.

United poslal do vedení v 39. minutě krásným volejem Ronaldo. Portugalská hvězda si naběhla na centr krajana Fernandese a poprvé prostřelila Llorise. I ve druhém gólu měl prsty Ronaldo, v 64. minutě našel průnikovou přihrávkou Cavaniho a čtyřiatřicetiletý uruguayský útočník zvýšil na 2:0. Skóre uzavřel po úniku Rashford.

Arsenal zvítězil na hřišti Leicesteru 2:0, prodloužil sérii bez porážky na devět soutěžních zápasů a poskočil na šesté místo. Oba góly vstřelil v úvodní dvacetiminutovce. Vedoucí trefu zařídil v páté minutě Gabriel hlavičkou z rohu, poté zvýšil Smith-Rowe střelou po odraženém míči. Londýnský tým několikrát výrazně podržel brankář Ramsdale. Zřejmě nejlepší zákrok předvedl na konci první půle, kdy Maddisonův přímý kop vytáhl na břevno.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Leicester - Arsenal 0:2 (5. Gabriel, 18. Smith Rowe),
Burnley - Brentford 3:1 (4. Wood, 32. Lowton, 36. Cornet - 79. Ghoddos)
Liverpool - Brighton 2:2 (4. J. Henderson, 24. Mané - 41. Mwepu, 65. Trossard)
Manchester City - Crystal Palace 0:2 (6. Zaha, 88. Gallagher)
Newcastle - Chelsea 0:3 (65. a 77. R. James, 80. Jorginho z pen.)
Watford - Southampton 0:1 (20. Ch. Adams)
Tottenham - Manchester United 0:3 (39. Ronaldo, 64. Cavani, 86. Rashford).

Reklama

Související témata: