Hlavní obsah

Brno - Vlašim 2:1Lídr otočil zápas, doma zůstává bez porážky. Táborsko bodovalo venku

Praha
Aktualizováno

Lídr tabulky nezaváhal. Fotbalisté Brna v úvodním utkání 13. kola Fortuna Národní ligy porazili Vlašim 2:1. Zbrojovka si připsala desátou výhru v letošní sezoně a doma zůstává stále neporažena. Ústí nad Labem remizovalo s Táborskem 2:2.

Foto: fczbrno.cz

Jakub Řezníček uprostřed při děkovačce s fanoušky

Článek

Zápas v Králově Poli byl duelem dvou týmů s nejlepšími útoky v soutěži.

Hosté šli brzy do vedení, když se prosadil jeden z jejich nejlepších střelců Aligajić. Středočeši poté nevyužili několik dalších šancí a Jihomoravané vyrovnali. Ve druhém zápase v řadě se trefil brněnský snajpr Řezníček, pomohlo mu zaváhání brankáře Řeháka. Obrat ve skóre domácí dokonali po hodině hry Hladíkovou zásluhou. Svěřenci trenéra Dostálka zvýšili náskok na druhou rezervu Sparty na deset bodů, Letenští však mají nedělní derby s Duklou k dobru.

„Hodně jsem při vyrovnání tlačil očima míč do branky, se štěstím tam propadl. Pak jsme tlačili. Sparta B a Vlašim tady byli asi nejtěžší soupeři, mladí snaživí kluci," usmívá se muž zápasu Jakub Řezníček v rozhovoru pro ČT sport.

První gól dal, druhý připravil. „Kuba zase potvrdil svou kvalitu, prosadil se v důležitých situacích. Měl i štěstí a dostal zpátky celé mužstvo. Mohli jsme pak o půli změnit taktiku a druhý poločas byl o chlup lepší. Musím pochválit Vlašim, jednoznačně nejtěžší soupeř, běhavý a pracovitý. Se štěstím jsme se prosadili ve dvou situacích a vyhráli," cení si trenér Richard Dostálek.

„Bylo příjemné vést, pak přišla nešťastná branka, laciný gól. Nejvíc mě mrzí vstup do druhé půle, výsledkem byl druhý inkasovaný gól, který rozhodl. Po solidním výkonu odjíždíme s prázdnou," kaboní se jeho protějšek Martin Hyský.

Ústí nad Labem remizovalo s Táborskem 2:2. Obě branky Severočechů vstřelil záložník Miskovič. Skóre otevřel z volného kopu, hosté ale brzy odpověděli dorážkou Havrdy po rohovém kopu. Druhá Miskovičova trefa přišla v závěrečné desetiminutovce, proměnil penaltu nařízenou za faul na Krobota. Ani tentokrát ovšem těsný náskok Army dlouho nevydržel, vyrovnání Jihočechů přišlo s koncem řádném hrací doby. Ústečtí bodovali potřetí v řadě, Táborští neprohráli ve druhém utkání po sobě.

13. kolo druhé fotbalové ligy:
Brno - Vlašim 2:1 (1:1)
Branky: 25. Řezníček, 63. Hladík - 9. Alijagič. Rozhodčí: Orel - Lakomý, Pfeifer. ŽK: Moravec, Texl, Štěrba - Broukal, Breda. Diváci: 2114.
Ústí nad Labem - Táborsko 2:2 (1:1)
Branky: 33. a 84. z pen. Miskovič - 36. Havrda, 89. Rydval. Rozhodčí: Kvítek - Slavíček, Černoevič. ŽK: Miskovič, Brak, Plachý - Kopečný, Tijani, Navrátil, Almeida, Lazarčik. Diváci: 578.

Reklama

Související témata: