Hlavní obsah

Plzeň - Jablonec 5:0Plzeň deklasovala Jablonec a upevnila si vedení v lize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Kopic 1 : 0
18. Beauguel 2 : 0
70. Kopic 3 : 0
73. Mosquera 4 : 0
89. Šulc 5 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně ve 12. kole první ligy doma deklasovali Jablonec 5:0. Svěřenci trenéra Michala Bílka vyhráli 11. utkání nejvyšší soutěže v této sezoně a upevnili si první místo v neúplné tabulce.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu proti Jablonci.

Článek

V úvodním poločase se trefili Jan Kopic a Jean-David Beauguel. Po změně stran skórovali znovu Kopic, Jhon Mosquera a střídající Pavel Šulc. Viktoria si připsala nejvyšší ligovou výhru od loňského prosince a ideálně se naladila na šlágr na Slavii v příštím kole. Severočeši protáhli sérii bez ligového vítězství na pět zápasů a jsou až dvanáctí.

Po opatrnějším úvodu bez větších příležitostí měli ve 14. minutě první zajímavou možnost Jablonečtí, ale Krob z přímého kopu o kousek přestřelil. Domácí hned za několik sekund skórovali. Na Mosquerův centr si naběhl nepokrytý Kopic a hlavičkou o zem překonal brankáře Hanuše. Plzeňský záložník si premiérový soutěžní gól v sezoně připsal proti bývalému týmu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Vojtěch Kubista z Jablonce a Jean-David Beauguel z Plzně.

Hned v 18. minutě Viktoria zvýšila. Pernica nákopem našel na pravé straně Řezníka, jenž vybídl volného Beauguela a ten snadno zakončil do odkryté branky. Francouzský útočník si osmým gólem v ligovém ročníku upevnil vedení v tabulce střelců.

Domácí pokračovali ve velkém tlaku. Blízko ke třetímu gólu měl Řezník, kterého však po standardní situaci vychytal Hanuš. Poté Kopic tečovaným pokusem přestřelil. Ve 40. minutě jablonecký Malínský v šestnáctce zatáhnul za rameno Havla, po jehož pádu sudí Hrubeš nařídil penaltu. Po zásahu videorozhodčího a osobní kontrole u monitoru svůj původní verdikt zrušil.

Krátce po změně stran Malínský hlavičkoval nepřesně, jinak se však Severočeši přes nejlepší obranu nejvyšší soutěže vůbec neprosazovali a postupně zase začali chybovat v defenzivě.

V 70. minutě přidali Plzeňští třetí gól. Kopic si vyměnil míč se Sýkorou a zakončil přesně křížnou střelou. Hned za tři minuty zvýšil Kolumbijec Mosquera tvrdou ranou pod břevno. V 89. minutě uzavřel skóre Šulc zblízka po přihrávce dalšího náhradníka Hybše.

Hosté utrpěli nejvyšší porážku v sezoně. Plzeňští doma vyhráli i 11. soutěžní utkání v tomto ročníku, Jablonec na svém stadionu zdolali v sedmém z posledních osmi ligových zápasů.

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 5:0 (2:0)
Branky: 15. a 70. Kopic, 18. Beauguel, 73. Mosquera, 89. Šulc. Rozhodčí: Hrubeš - Hájek, Vodrážka - Adam (video). ŽK: Havel - Krob, Malínský. Diváci: 7607.
Plzeň: Staněk - Řezník, Pernica, Hejda, Havel - Bucha (90. Janošek), Kalvach - Kopic (76. Šulc), Sýkora (76. Čermák), Mosquera (82. Hybš) - Beauguel (76. Chorý). Trenér: Bílek.
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Malínský (86. Vaníček), Považanec (81. Hübschman), Kratochvíl, Pilař (68. Pleštil) - Čvančara (68. Smejkal), Doležal (81. Nešpor). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: