Hlavní obsah

Budějovice - Slavia 2:2Slavia bídným výkonem promrhala poločas a z jihu Čech má jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Brandner 1 : 0
14. Hora 2 : 0
52. Olayinka (penalta) 2 : 1
58. Oscar 2 : 2
Záznam online reportáže

České Budějovice

Blamáž odvrátila, alespoň bod na jihu Čech vybojovala, ale výkonem fotbalová Slavia v utkání 12. kola nejvyšší soutěže na hřišti Českých Budějovic znovu nenadchla. Ba co víc, poločas doslova promarnila, a tak musela dohánět dvoubrankové manko.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

V popředí Michael Krmenčík (vlevo) ze Slavie a Pavel Novák z Českých Budějovic.

Článek

Úvodní vteřiny patřily na jihu Čech Slavii, jenže Schranz po centru Ekpaie hlavou přestřelil, vzápětí po centru Baha z pravé strany trknul Olayinka balon do břevna. Slavia držela míč a nezdálo se, že by měla mít problémy.

Jenže po deseti minutách nechali hostující hráči projít středem Mihálika, který v ideální okamžik přihrál Brandnerovi, proti jehož křížné střele byl Kolář bezmocný - 1:0. A než si hosté vyříkali, kdo chyboval při bránění, prohrávali o dvě branky. Hora totiž posadil přímý kop na hlavu Havla hlavičkujícího přesně - 2:0.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Peter Olayinka ze Slavie a Jakub Hora z Českých Budějovic.

Domácím po dvou trefách náležitě narostlo sebevědomí, takže si rázem dovolili hrát a kombinovat, což statické a nedůrazné Slavii pranic nevonělo. Úřadující mistr nebyl schopný vytvořit si příležitost s výjimkou okamžiku, kdy zprava prošel do pokutového území jinak zcela neviditelný Krmenčík, ale pálil mimo.

Jihočeši mohli náskok navýšit šest minut před pauzou, když Skovajsa odcentroval z levé strany, Kolář vyběhl do prázdna, ale Brandner tísněný Traorem nedokázal míč nasměrovat do sítě.

Hostující trenér Trpišovský hned po pauze nasadil tři čerstvé hráče. Lingr, Kuchta i Ševčík hru Slavie řádně rozhýbali, a tak Pražané domácím notně zatápěli. A nebylo divu, že záhy srovnali. Nejprve po faulu na Kuchtu korigoval z pokutového kopu Olayinka - 2:1. Následně Vorel sice senzačně zastavil hlavičku Schranze, ale když Lingr našel na pravé straně rozběhnutého Kuchtu, který posadil balon na hlavičku Oscara, byl stav vyrovnaný - 2:2. A to ještě po hodině hry uchránila Jihočechy od úplné pohromy po ráně Schranze tyčka za zády bezmocného Vorla.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Alexander Bah ze Slavie a Jakub Hora z Českých Budějovic.

Jihočeši se následně už jen bránili. Jejich defenziva pod velkým tlakem vyráběla chyby, ale Vorel se štěstím držel nerozhodný stav. A po ojedinělém brejku málem domácí křepčili, když Mrečič z levé strany přehodil z úhlu Koláře, ale trefil břevno.

Třináct minut před koncem pak Slavia dostala výhodu muže v poli, protože Skovajsa na půlce trefil nešetrně do hlavy Lingra a sudí po přezkumu u videa poslal domácího obránce do sprch.

I přes veškerou snahu dokonat obrat se fotbalová Slavia už do žádné šance nedostala, třetí gól i přes šance Kuchty či Masopusta nepřidala, a tak se musela spokojit s bodem, zatímco oslabené České Budějovice juchaly z prodloužení neporazitelnosti už na čtyři utkání.

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 2:2 (2:0)
Branky: 10. Brandner, 14. Havel - 52. Olayinka z pen., 59. Oscar. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Váňa - Štěrba (video). ŽK: Havel, Čavoš, Vorel, Kohout z lavičky - Traore. ČK: 77. Skovajsa (České Budějovice). Diváci: 6280.
České Budějovice: Vorel - Sladký, Havel, Novák, Skovajsa - Hora, Čavoš (79. Čolič) - Brandner, Mihálik (90. Škoda), Mršič - Bassey (64. Valenta). Trenér: Horejš.
Slavia: Kolář - Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar - Samek, Traoré (46. Ševčík) - Ekpai (46. Lingr), Schranz (83. Plavšič), Olayinka (72. Masopust) - Krmenčík (46. Kuchta). Trenér: Trpišovský.

Reklama